«1+1» запускає проект «Право на освіту» під кураторством Наталі Мосейчук

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
«1+1» запускає проект «Право на освіту» під кураторством Наталі Мосейчук

Сьогодні о 19:30 дивіться спеціальний сюжет у «ТСН» про шкільне питання в Україні.

Поделиться:

Ведуча «ТСН» та щаслива мати двох синів Наталія Мосейчук занепокоена становищем сучасних шкіл та якістю освіти. 
«Спитайте мене: що я найбільше запам'ятала про свої шкільні роки? Я без вагань відповім: вони не були нудними. І повірте – відповідь не стосується часу після школи. Я говорю саме про Школу. І пишу її з великої літери, бо моя Школа і мої Вчителі заслуговують на поклоніння. Кожен. Ми всі йшли до них на побачення. Щодня. Закохувалися у них. Посвячувалися у таємниці. Ми йшли до них по світло. І вчителі щедро ділилися ним з нами. Що я знаю про сучасну школу?

Маючи сина, студента 2 курсу університету, я точно знаю, що школа змінилася. Що гарний вчитель там – скоріше виняток і на вагу золота. Решта можуть просто відбувати там час і дорікати дітям через вчительські злидні. Як результат – діти, на жаль, сприймають школу, як 11-річний термін ув'язнення. 

Ми маємо покоління без авторитетів. Покоління, яке вчить інтернет. Покоління без стимулів». 

Наталія Мосейчук вважає, що віри в реформи, які б змінили вчителів та школярів, майже немає. 

«Абсолютно випадково такі педагоги – молоді та завзяті, вийшли на мене з несподіваним проханням: підтримати творчий конкурс учнів, які хочуть присвятити себе педагогиці і мріють про ІНШУ школу. Вони будуть писати есе про школу, в яку вони мріють ходити, фантазувати, якою вона буде.Таким чином, у суспільстві, ця тема вийде на першу шпальту, з'явиться дискусія», - розповіла Наталія Мосейчук на своїй сторінці у Facebook

Ведучу «1+1»  також запросили висловитися та написати блог. І цей випадок став поштовхом для соціального проекту на тему реформування освіти, за який готовий взятися канал 1+1 і ТСН. Перший крок – підтримка вінницьких новаторів, які вже на зв'язку з альтернативною іноваційною британською школою summerhillschool. ​

«Право на освіту» – це новий напрямок роботи журналістів та мій особистий фронт робіт. Ми спробуємо знайти вчителів, у яких закохуються діти. Спробуємо підтримати школи, які дають знання і формують Громадян: вільних, щирих, впевнених. Спробуємо поставити знак рівняння між словами «навчання» та «щастя». Ми ставимо питання - хто під кого має підлаштовуватися: учень під систему або система під сучасного учня ? Альтернативні школи чи консервативні - що краще?»

Подробиці дивіться сьогодні о 19:30 в спеціальному сюжеті «ТСН».

Новости по теме