Герої АТО розповіли свої історії послам і дипломатам різних держав світу на МЗС Open Air 2016

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
 Герої АТО розповіли свої історії послам і дипломатам різних держав світу на МЗС Open Air 2016
1plus1.ua

Виставка проекту «Переможці» у Міністерстві закордонних справ триває.

Поделиться:

У п’ятницю 7 жовтня на МЗС Open Air 2016Соломія Вітвіцька разом з героями АТО презентують проект «Переможці» на МЗС Open Air 2016 успішно відбувся документальний перфоманс «Я Ветеран». На відкритому просторі біля Міністерства закордонних справ України зібралися сотні глядачів, серед них і представники дипломатичних місій різних держав, щоб підтримати ветеранів АТО і, зокрема, учасників проекту «Переможці» – героїв, що пережили важкі поранення та жахіття війни й  тепер живуть із протезами.

Попри холод і дощ, майданчик було заповшено, постійно лунали оплески. Герої зі сцени розповідали свої вражаючі історії, ділилися думками, не стримували емоцій та сліз, згадували загиблих побратимів. Епічність події підкреслював спеціальний музичний супровід Оркестру почесної варти Окремого полку Президента України.

Соломія Вітвіцька записала ексклюзивне інтерв’ю з Ніком ВуйчичемДо співпраці над цією подією команда культурної дипломатії МЗС запросила партнерів – громадську організацію «Побратими» та соціальний мультимедійний проект «Переможці», ініційований новинами ТСН на телеканалі 1+1 та журналом «VIVA» (куратор – Соломія Вітвіцька).

«Такі акції важливо організовувати для світової громадськості, це живий доказ нашої боротьби за свободу і незалежність. Ми пишаємося захисниками України, вони незламні та сильні духом, вони точно знають, чому віддали своє здоров’я та ризикують життям, і в тилу, в звичайному житті, вони є прикладом та натхненням для всіх нас. Їхні слова важливі для підтримки тих побратимів, які наразі перебувають у госпіталях та на передовій.

За підтримки МЗС та іноземних партнерів проект «Переможці» розвивається та набирає обертів за межами нашої держави, і вже 5 листопада наші герої вирушать до Риги (Латвія), де у стінах військового музею презентують виставку й розкажуть свої історії. У нас є плани оновити проект, наразі запрошуємо нових яскравих учасників, сприяємо спортивному протезуванню та реабілітації», – ділиться своїми враженнями ведуча ТСН Соломія Вітвіцька.

На майданчику Соломія ВітвіцькаМосейчук, Падалко, Мазур, Вітвіцька і Бориско зустрінуть параолімпійців в аеропорту та Іванна Слабошпицька також презентували частину фотоінсталяції та відеоарт проекту «Переможці». Вся масштабна експозиція перебуває у безперервному турі містами України.

В центрі уваги на МЗС Open Air 2016 була англомовна версія благодійного випуску журналу VIVA! «Переможці», що розповідає історії героїв проекту. Всі гроші від продажу журналу буде спрямовано на розвиток сучасного протезування в Україні, зокрема, на навчання наших фахівців.

Партнер проекту – благодійний фонд Save Lives Together.

Ми прагнемо привернути ще більшу увагу до важливості ініціатив задля підтримки, реабілітації та адаптації наших воїнів. Також хочемо подякувати нашим іноземним друзям і партнерам – представникам дипломатичних місій в Україні – за підтримку й допомогу у лікуванні хлопців  за кордоном, – зауважив Міністр закордонних справ Павло Клімкін.

Учасники документального перфомансу проекту «Переможці» – Олександр Швецов та Вадим Свириденко. Вадим утратив усі чотири кінцівки в котлі під Дебальцевим, та заявив, що братиме участь у нью-йоркському марафоні в листопаді. В залі були також присутні герої з протезами: Віктор Кардаш, Сергій Романовський, Андрій Забігайло, Олексій Замірко, В’ячеслав Буйновський, Анатолій Фатєєв, Сергій Шовковий, Михайло Ващенко. Завітали й друзі проекту: волонтер Анна Гвоздяр, Ігор Захаренко, Роман Крутяк, Василь Чубірко, Андрій Оністрат та Яна Кучеренко.

Партнером «Переможців» у заході МЗС виступив засновник фундації «Аграрна наддержава» Андрій Гордійчук, який підтримує програму навчання українських протезистів та організував велику виставку проекту в місті Хмельницький.

Проект є важливою частиною заходів МЗС у сфері публічної дипломатії та черговим кроком у розвитку Міністерства не лише як політичного, а й культурного простору, відкритого до співпраці з митцями, мистецькими інституціями та діалогу з громадськістю.

Новости по теме