Марічка Падалко підтримала проект ООН «Щастя у 4 руки»

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Марічка Падалко підтримала проект ООН «Щастя у 4 руки»

Цієї суботи, 14 травня, напередодні Всесвітнього дня сім’ї, відбувся музичний концерт «Щастя у 4 руки».

Поделиться:

У рамках однойменної кампанії Фонду народонаселення ООН в Україні відомі джазові виконавці разом зі студентами Київського інституту музики ім. Р.М. Глієра презентували концерт дуетів. Чарівна музика чотирьох рук символізує гармонію у родині між чоловіком та жінкою, де сімейні стосунки мають будуватися на рівних. Таким чином організатори концерту хочуть показати, що гармонія настає тільки тоді, коли грають чи будують сім’ю у чотири руки.

На концерті виступило 6 дуетів студентів Київського інституту музики з класичними та сучасними композиціями. Молоді студенти, як хлопці, так і дівчата зазначали, що поділ домашніх обов’язків сприяє взаєморозумінню та злагоді у родині. Також студенти відмітили, що музика та любов пов’язані нерозривно, саме любов веде до неперевершеності у творчості, а музика і є їх життя.

З метою подолання ґендерних стереотипів Фонд народонаселення ООН в Україні спільно з Міністерством соціальної політики України проводить інформаційну кампанію «Щастя у 4 руки».

Кампанія покликана привернути увагу до проблеми нерівномірного розподілу обов’язків у сім’ї, акцентувати на виконанні жінкою чималого обсягу неоплачуваної роботи та запропонувати жінкам і чоловікам нові моделі поведінки у родині, зокрема розділяти домашні обов’язки порівну та закликати чоловіків використовувати свою відпустку для догляду за дитиною.

Однак тенденції в Україні теж змінюються і все більше чоловіків готові доглядати за маленькими дітьми, поки дружина працює, або брати на себе більше хатніх клопотів. «В чотири руки» щоденні турботи розподіляють і в сім’ї телеведучої каналу 1+1 та мами трьох дітей Марічки ПадалкоМарічка Падалко.

«Підтримка важлива у будь-який час, але сьогодні в Україні вона потрібна одне одному як ніколи. Я би ніколи б не змогла ані нормально працювати, ані бути щасливою мамою, якби я все робила самотужки, а не в чотири руки із чоловіком. Українські чоловіки можуть почати будувати Європу вже сьогодні. У власній квартирі. У власній родині, відходячи від феодальної звички мати свою дружину за наймичку» – переконана Марічка .

В рамках кампанії працює веб-сайт zags.org.ua та фейсбук сторінка

Новости по теме