Важливо знати: наслідки руйнівної атаки по Одесі, яка забрала життя у 12 людей і зруйнувала більше 18 квартир

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Внаслідок атаки на Одесу 2 березня загинуло 12 людей і зруйновано 18 квартир
telegram: zelenskiy|official

Жалоба в Одесі: у сюжеті ТСН показали, як місцеві жителі підтримали постраждалих від руйнівної атаки 2 березня.

Поделиться:

Зруйнований будинок і 12 загиблих тіл. Все це наслідки терористичноі атаки рф на Одесу. Внаслідок удару було зруйновано більше 20 квартир. Вбито 12 людей, пʼятеро з них - діти. 

Пошуково рятувальне операція тривала під прицілом сотні людей, що зібрались під будинком в надіі побачити вцілівших під завалами. Матерів знаходили у обіймах з власними дітьми, що намагались уберегти малюків від удару. Місцеві невпинно приносять квіти і запалюють свічки в памʼять про загиблих, а комунальники розбирають тисячі уламків. З початку вторгнення це наймасовіша загибель людей у Одесі. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Важливо знати: як отримати компенсацію за зруйноване житло

З родичами загиблих активно працюють психологи, аби допомогти справитись з таким горем. Голова психологічної служби ГУ ДСНС в Одеської області Ольга Деменнікова коментує: 

«Дуже складно коли це діти маленькі. Бо ти розумієш, що це зруйноване майбутнє, його плани і те, що ці діти могли внести до нашого життя. Але, якщо це доросла людина, це не иенш важко для родичів та близьких».

Житель будинку Олексій Гайдаржи втратив дружину і сина. В живих залишилася він з маленькою донькою по випадковості:

«У нас бувало, що приходив до неї в кімнату щоб почитати їй і вона засинала. А потім кохана дружина кликала мене і ми були у сусідній кімнаті. І так сталося, що ми заснули з донечкою, а дружина з синочком, і вона мене не покликала. Ви знаєте, мене заспокоює лише те, що моя дівчинка залишилася живою, бо я не знав би як далі жити».

Кімната, де спали Олексій з донькою вціліла, а та, де перебували дружина Ганна з сином, була вщент зруйнована внаслідок атаки. 

Кількома поверхами вище загинула вся родина переселенців з Маріуполя разом із немовлям і дітьми віком 8 і 10 років. 
Наразі ще пʼятеро людей перебувають у важкому стані. Лікарі роблять все, аби врятувати життя цим людям. 

Вибух від ворожого дрону призвів до того, що панельний будинок склався наче картковий. З першого по девʼятий поверхи підʼїзду залишилось не знищеними всього кілька кімнат. Експерти наразі визначають обсяги демонтажних робіт. Військових обʼєктів поблизу не було, а удар спеціально вівся в жилий спальний район. За словами військових, ворог заклав збільшений обсяг вибухівки у безпілотних для більш руйнівних наслідків удару. 

Новости по теме