Наталія Мосейчук нагородила найкращого вчителя України

ТСН
19:30
Щодня на YouTube

Ведуча ТСН привітала вчителя хімії із Запоріжжя особливою нагородою на церемонії Global Teacher Prize Ukraine.

Поделиться:

7 жовтня в Києві відбулася перша грандіозна церемонія нагородження найкращих учителів України та оголошення переможця національної премії Global Teacher Prize Ukraine 2017, куратором якої є ведуча ТСН Наталія Мосейчук.

На урочистій церемонії у театрі ім. Івана Франка червоною доріжкою пройшли понад 500 учителів з усієї України. Ведучими заходу стали телеведуча Марічка Падалко та журналіст Олександр Загородній, а онлайн-трансляцію подивилося понад 55 тисяч глядачів. Міжнародну премію Global Teacher Prize 2014 року заснував арабський мільярдер Санні Варкі з метою знайти по всьому світі найкращих учителів-новаторів.

Навесні цього року громадська спілка Освіторія організувала за міжнародними стандартами національну премію Global Teacher Prize Ukraine, покликану не лише знайти новаторів в освіті, а й підняти престиж професії вчителя. Вперше в Україні вшановують педагогів у форматі майже оскарівської церемонії, щоб підкреслити важливість педагогів і той факт, що в усьому світі їхні зусилля варті того, аби бути визнаними на найвищому рівні.

Організаторам надійшло 632 заявки та 2500 номінацій з усіх областей. Зрештою з-поміж найкращих учителів країни журі обрало ТОП-20, а потім і ТОП-5 педагогів-новаторів, які змінюють життя дітей та систему освіти. Ці педагоги візьмуть участь у Global Education and Skills Forum 2018 у Дубай та стануть претендентами на мільйон доларів у березні на світовій премії Global Teacher Prize 2018.

Учасниця журі та кураторка премії Наталія Мосейчук підготувала спеціальну нагороду від себе, 1+1 та «Феєрії Мандрів», щоб відзначити нею унікального вчителя, чия історія життя її вразила найбільше. Цю нагороду здобула Оксана Бицина – саме вона отримала путівку в подорож до Чехії на дві особи.

«Я обіцяла, що голосуватиму серцем. І віддала своє серце вчительці, яка вже 24 роки здійснює педагогічний і людський подвиг – попри те, що щодня, цілодобово, їй болить її особиста рана. І я дуже хочу, щоб саме ця Вчителька, яка світу білого не бачить за уроками, побачила світ! Разом із сином Богданом, який має інвалідність, вони зможуть побувати за подарунковим сертифікатом у прекрасній старовинній Празі, Карлових Варах, Кракові, побачити Дрезден. Вони це заслужили. Якби моя воля, я б нагородила тисячі педагогів по всій країні! Я знаю, що взірців цієї професії багато. Важливо всім нам домогтися того, щоби це звання мало практичну державну підтримку і означало для вчителя офіційну надбавку чи підвищення категорії педагога», - зазначила Наталія.

Дивіться у відео.

Вчителем №1, який здобув головний приз у 100 тисяч гривень, став учитель фізики та астрономії у Чернівецькому ліцеї №1 Пауль Пшенічка. Саме його визнало найкращим авторитетне журі конкурсу та саме за нього проголосувала найбільша кількість українців у народному голосуванні на сайті ТСН, в якому взяло учать понад 500 тисяч осіб. Як бачимо, про Global teacher Prize Ukraine відтепер знає кожен 100-й українець. Експертне голосування одностайне з народним, що підтверджує професіоналізм та педагогічну майстерність Пауля. Сьогодні переможець завітав до студії «Сніданку з 1+1», щоб поділитися першими враженнями від церемонії та розказати, як він планує витратити 100 тисяч гривень. Дивіться відео за посиланням.

«Я думаю, що всі, хто брав участь у цьому конкурсі, поїдуть додому вже зовсім іншими людьми. Я побачив деякі речі з нового боку, з найкращого боку, і це надихає», - каже Пауль.

На сцені вчителів привітали учасниця «Голосу країни» Христина Соловій та дитячий хор «Щедрик», піаніст Євген Хмара, гурт «Один в каное», Вероніка Морська, народна артистка України Ніна Матвієнко, студія D.Side під керівництвом хореографа-постановника Руслана Махова, комп'ютерно-хореографічний проект Light Balance з Дніпра, учасники українського й американського талант-шоу.

Подивитися повну версію церемонії нагородження можна на сайті ТСН за посиланням. Організатори вже планують проведення Global Teacher Prize Ukraine наступного року. #ВчителіВажливі #Teachersmatter

Новости по теме