Наталія Мосейчук стала куратором конкурсу вчителів Global Teacher Prize Ukraine

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Наталія Мосейчук стала куратором конкурсу вчителів Global Teacher Prize Ukraine
1plus1.ua

Ведучу ТСН Наталію Мосейчук запроcили стати куратором національної премії Global Teacher Prize Ukraine та увійти до складу журі.

Поделиться:

Команда громадської спілки «Освіторія» запроcила ведучу «1+1» стати куратором національної премії Global Teacher Prize Ukraine та увійти до складу журі.

В 2014 році арабський мільярдер Сані Варки заснував премію Global Teacher Prize. З тих пір щороку найкращий вчитель планети, автор найінноваційнішої, найефективнішої, нестандартної методики навчання, отримує від Varkey Foundation 1 мільйон доларів. У десятках країн по всьому світу – від Португалії до Грузії, від Марокко до Чілі проходить своя національна версія Global Teacher Prizе. В 2017-му найкращого вчителя вперше оберуть і в Україні.

Мета премії Global Teacher Prizе Ukraine, яка проводиться під егідою світової, – змінити ставлення до професії вчителя, підняти її престиж та виявити якомога більше вчителів-іноваторів, розказати про них усій країні. Головний приз національної премії – 100 000 гривень. Окрім цього, топ-5 фіналістів отримають всебічну допомогу в оформленні заявок на світову премію та поїдуть на Global Education and Skills Forum у Дубаї у березні 2018-го року, де відбуватиметься церемонія нагородження переможця світового конкурсу.

Кандидату можна обирати будь-який варіант участі – можна подавати заявку одночасно і до національної премії, і до світової, можна тільки до однієї з них. Перемога або входження до шорт-листа у національній премії ніяк не впливає на рішення світового журі.

Номінувати вчителя на здобуття премії може будь-хто: адміністрація школи, учні – нинішні чи колишні, їхні батьки. Крім цього, вчитель може самостійно оформити заявку на участь y конкурсі. Прийом заявок на Global Teacher Prize Ukraine триватиме до 15 серпня.

Журі конкурсу, що складається з експертів у галузі освіти, педагогів, лідерів думок, обирає 20 найкращих учителів. Після комплексного оцінювання та розширених інтерв'ю у вересні буде визначено п'ятірку фіналістів. Переможця назвуть y День учителя.

 

Хто він – ідеальний український вчитель, який може стати номінантом і переможцем цієї премії? Це вчитель, який вчить чи виховує? Це педагог, який може похвалитися результатами своїх учнів чи їхніми життєвими досягненнями? Це людина-свято чи книжковий ерудит? Чи це хтось універсальний, якого я мало уявляю і в житті ще не зустрічала? – говорить Наталія Мосейчук, куратор премії Global Teacher Prize Ukraine.

 

«Я, як мама тепер вже студента, два роки тому вболівала за кожен бал ЗНО свого сина. Сьогодні Зоя Литвин (засновниця «Освіторії») переконує мене, що ЗНО – не головне. Головне, щоб дитина стала людиною з активною життєвою позицією, максимум – лідером. Я переконувала, що біологи та фізики не обов'язково мають бути лідерами, вони перш за все науковці, дослідники! І такі люди – не «бла-бла-мени» Україні і потрібні! Зоя парирувала, що прогрес рухають не лише математики, а й філософи та громадські діячі. Я розумію, що правда десь посередині. Але що стосується вчителя… Очевидно, що це має бути непересічна особистість. В моєму житті такі вчителі траплялися. І я обов'язково розповім про них. Вони свого часу надихнули мене, підтримали, навчили вчитися і досягати, підніматися після падінь і йти далі. Ми допоможемо знайти таких педагогів і поширити їхні практики на країну. Ви допомагайте. Пишіть про найдостойніших, найвартісніших», - розповідає Наталія Мосейчук.

Кожен учитель має 3 опції:

1. Податися і на національну премію Global Teacher Prize Ukraine, і на світову Global Teacher Prize (і хто зна, можливо, отримати 100 000 гривень, та ще й 1 000 000 доларів?

2. Податися лише на Global Teacher Prize. 

3. Податися лише на Global Teacher Prize Ukraine, заповнивши заявку на http://globalteacherprize.org.ua 

Номер телефону call-центру 800 755 000.

У 2015 році найкращою викладачкою планети визнали американку Ненсі Етвелл. Вона запропонувала викладати літературу у формі воркшопів із читання та письма. У 2016 році мільйон отримала біженка з Палестини  Ханан аль-Харуб. Педагог спеціалізується на навчанні дітей, травмованих у результаті насильства. А у 2017-му переможницею стала Меггі Мак Доннел. Вона боролася з проблемою самогубства серед підлітків у віддаленому селі на півночі Канади.

До слова, Україна вже потрапляла у ТОП-50 Global Teacher Prize. На премію подавала свою кандидатуру Ганна Дудич, викладачка англійської мови однієї з гімназій у Кропивницькому. Педагог використовує на уроках смартфони і GoogleClass, проводить міжнародні skype-конференції у класі.

Нагадаємо, що телеведуча 1+1 Наталія Мосейчук, вчитель англійської за фахом, вирішила з командою ТСН розпочати соціальну ініціативу «Право на освіту».

 

Новости по теме