Вітвіцька і Тарабарова разом з героєм АТО презентують проект «Переможці» у Херсоні

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Вітвіцька і Тарабарова разом з героєм АТО презентують проект «Переможці» у Херсоні

Соціальний мультимедійний проект «Переможці» завітав до Херсону.

Поделиться:

У цю суботу, 9 липня, о 17.00 у приміщені Херсонського академічного музично-драматичний театр ім. Миколи Куліша відбудеться урочисте відкриття виставки, яке проведе її куратор, ведуча ТСН на каналі 1+1, волонтер Соломія Вітвіцька разом з героєм АТО-«переможцем» Юрієм Весельським. Для гостей заходу заспіває Світлана Тарабарова.

Ініціатором і організатором виставки у Херсоні виступили член виконавчого комітету Херсонської міської ради, учасник АТО Садіяр Мамедов, громадська організація «Добродія-Херсон» (керівники: Вікторія Гавренкова, Олексій та Юрій Марущенки).

Виставка складається з фоторобіт відомого українського фотографа Олександра Мордерера і арт-директора Тетяни Рубльової, відеобекстейджу, а також спеціального благодійного випуску журналу VIVA! і циклів сюжетів Телевізійної Служби Новин. В основі проекту неймовірні історії 17 бійців і однієї жінки-волонтера, які втратили частини тіла під час бойових дій на сході України, але не втратили силу духу.

Для всіх охочих експозиція буде відкрита до 22 липня, вхід вільний. Відвідувачі виставки також матимуть можливість придбати спеціальний випуск журналу VIVA!, в якому опубліковані фото учасників проекту, а також історії їхнього життя, і таким чином підтримати проект. Всі кошти від продажу видання спрямовуються на реалізацію соціальних цілей проекту.

Головна з них - розвиток сучасного протезування в Україні. Так, отримані раніше кошти були направлені на навчання українських протезистів. Перші п’ятеро спеціалістів з різних міст 10 липня вирушать у місто Гамільтон в Канаду, де на базі реабілітаційно-протезного центру пройдуть тижневий курс навчання, організований Канадсько-Українським Фондом Міжнародної Підтримки.

Наразі команда проекту працює над удосконаленням програми навчання протезистів, хірургів в форматі новітніх техногологій та залученням до неї якомога більшої кількості українських спеціалістів з усіх регіонів України. У майбутньому організатори «Переможців» планують розширити цю сферу благодійної діяльності, а саме сприяти розвитку спортивного протезування, яке наразі фактично відсутнє в Україні, але відкриває значно ширші можливості реабілітації після важких травм та ампутацій.

Новости по теме