Здійсни мрію: Лідія Таран допомогла важко хворому хлопчику навчитися власноруч робити шоколад

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Здійсний мрію: Лідія Таран допомогла важко хворому хлопчику навчитися власноруч робити шоколад

Мрія хлопця – вигадати цукерку, яка лікуватиме дітей замість неприємних процедур і пігулок.

Поделиться:

У лікарні Охматдит вже кілька років мешкає 15-річний хлопчик Богдан Нестеренко – без школи, спорту, звичних дитячих радощів та подорожей. У хлопця відмовили нирки, і він змушений жити на процедурах гемодіалізу, коли кілька разів на тиждень апаратом штучно очищується його кров.

Лідія Таран, куратор соціального проекту Здійсни мрію, познайомилася з хлопцем у Всесвітній день здійснення бажань і дізналася про його мрію. Виявилося, що він хоче навчитися власноруч робити шоколад, а також вигадати цукерку, яка лікуватиме дітей замість неприємних процедур і пігулок.

Виснажений лікуванням Богдан намалював свою мрію і загадав, щоб візерунком на цій цукерці був чотирилисник конюшини, який приносить щастя.  23 червня команда Львівської майстерні шоколаду у Києві організувала спеціальний майстер-клас для мрійника та його друзів з лікарняних палат. Спеціально зі Львова приїхав один з найталановитіших шоколатьє Андрій Бакачук.

Богдан у спеціальній формі шоколатьє створив під керівництвом майстра та з допомогою Лідії Таран красиву цукерку з білого шоколаду з зеленим візерунком чотирилисника та ніжною начинкою зі смаком натуральної карамелі. Рецепт та технологію диво цукерки кондитери напередодні вигадували протягом довгого часу, адже незабаром треба запустити солодощі у великий продаж з благодійною метою у мережу фірмових шоколадних майстернь України.

Всі виручені кошти віддаватимуть на лікування та здійснення мрій важкохворих дітей. Таким чином, мрія Богдана здійснилася. Лідія Таран та зірки каналу 1+1 вже готові замовляти партію цукерок і дуже чекають масштабної солодкої прем’єри.

У цей шоколадний десерт вкладено стільки хорошою цілющою енергії, що кожен, хто купить його зможе це відчути. Взявши участь разом з нами у здійсненні мрій дітей, власник цукерки обов'язково буде щасливий і його особиста мрія теж здійсниться. Несемо світло, добро і любов у наш світ, – каже Ліда Таран.

Першими диво-цукерки спробували та схвалили друзі хлопчика з лікарні, яких теж запросили в майстерню і влаштували для них розваги з аніматорами та частуванням молочними коктейлями. Чудові книжкові подарунки організувала Буква.

Шоколатьє розмалював всіх присутніх шоколадом, який за правилами не можна змивати, а треба тільки злизувати. У небо діти запустили кульки небесного кольору на щастя. Андрій Бакачук, львівський шоколатьє, розповів Лідії Таран на завершенні зустрічі:

Я вдячний усім, що сьогодні саме мене запросили приїхати зі Львова та провести цей особливий майстер-клас, адже такий діагноз забрав мого батька. Для мене це особлива місія зробити так, щоб Богданчику все сподобалося. Ми гарантуємо якість на виробництві і кожну цукерку ретельно перевіряємо.

За словами Андрія Бакачука, диво-цукерка буде з білого шоколаду, тому що він більше збагачений киснем і на смак набагато ніжніший. Зелений колір конюшини в оформленні отримали з натурального бельгійського барвника. Цукерка буде безпечною для дітей та дорослих.

Проект Здійсни мрію, організований 1+1 медіа за підтримки Всеукраїнського благодійного фонду Крона розпочався цього року 29 квітня, у Всесвітній день здійснення бажань. Куратор – Лідія Таран, ведуча новин ТСН. Інформаційний партнер – журнал Твій малюк. Мета – організувати рух і здійснювати тисячі мрій важкохворих дітей в Україні, які найбільше цього потребують.

Новости по теме