Знову без світла: наскільки українська енергетика захищена від російських атак

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Наскільки енергетика захищена від російських атак та чи будуть відключеня світла
freepik.com

Чи доведеться українцям знову згадати, що таке обмеження і графіки відімкнень світла у пікові години?

Поделиться:

Дрони та негода перевіряють на міцність енергетичну систему. Вже говорять про те, що якщо температура повітря опуститься до мінус 8 градусів і протримається, українцям знову доведеться згадати, що таке обмеження і графіки відімкнень світла у пікові години. Чи дійсно це так, розповідає генеральний директор енергетичної компанії YASNO Сергій Коваленко в ефірі "1+1 Марафон" в рамках телемарафону "Єдині новини".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відключення світла восени та взимку: українцям радять запастися генераторами

"Якщо повертатись до останньої дронової атаки, то ми дійсно мали пошкодження ліній електропередач, але це не було дуже  критичне пошкодження. Буквально за декілька годин все було відновлено. Деякі відключення від цього були. Тому не можна по такому одному випадку робити системний висновок. Що стосується захисту, дійсно є декілька рівнів захисту. Ми там будемо говорити про військовий захист. У нас також є фізичний захист, наприклад, мішки з піском. Він дуже і дуже допомагає з точки зору уламків, з точки зору осколків, які можуть влучати. Відновлення після цього проходить швидше та легше. Тому подивимось, як буде складатися далі, з точки зору обстрілів", - розповів Сергій Коваленко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи повернуться графіки відключення світла взимку: пояснює виконавчий директор енергетичної компанії

Як зазначив гендиректор енергетичної компанії, додаткових проблем підкинула і погода. Останні два дні були надскладними для України, і продовжується несприятлива погода:

"Енергетика зазнає проблем через снігопади і вітер. Понад 2 000 населених пунктів було знеструмлено. Циклон майже пішов і відновлення йде дуже швидке. Я маю надію, що впродовж декількох днів все, що було зруйновано, все, що було розірвано, воно буде відновлено, і електропостачання буде там на 100%".

Чи загрожують українцям вимкнення світла, дивіться детальніше відео:

Новости по теме