Анна Кошмал: «Мене ніколи не лякало село»

Зірка серіалів «Хазяйка» Анна Кошмал розповіла, що спільного з її героїнею та кого вважає своїм кумиром.

Поділитися:

На що глядачі 1+1 витратили б свій мільйонНезабаром на телеканалі 1+1 стартує комедійний серіал «Село на мільйон». 12-серійна комедія розповідає про трьох кузенів, Катю, Колю і Тимура, які отримали у спадок від свого дідуся Юхима Кібця мільйон євро за умови, що на рік переїдуть до маленького села на Західній Україні. 

У комедійному серіалі роль Каті зіграла молода, однак дуже перспективна акторка Анна Кошмал. Напередодні прем'єри «Село на мільйон» в інтерв'ю для журналу «Поліна» Кошмал розповіла про те, як стала акторкою та чому схожа на свою героїню. 

У свої 20 років ви знялися вже в багатьох серіалах. Чи не розчарувалися в обраній професії?

– Не розчарувалася. Навіть навпаки, зрозуміла, що знайшла своє місце і буду розвиватися в обраній професії. З цим я напевно визначилася.

Ви потрапили в кіноіндустрію ще коли навчалися в школі. Що було найскладнішим для 16-річної дівчинки?

– Найскладнішим було якраз зрозуміти, куди я потрапила. На той момент це не було моїм вибором – я не планувала ставати акторкою, так повернулася доля, мене знайшли, запросили на проби в серіал «Свати».

Коли мою кандидатуру затвердили, боялася когось підвести, в першу чергу – режисера. Я дуже вдячна талановитим акторам, які так чудово мене прийняли – Федору Добронравову, Тетяні Кравченко, Олександру Феклістову, Людмилі Артем'євій – у мене було багато вчителів, які мені підказували.

Я швидко схоплювала матеріал, вчилася працювати з текстом, удосконалювала мову, розбиралася в особливостях знімального процесу. За декілька місяців, коли освоїлася, я перестала розуміти, що це робота. Зйомки мені приносять величезне задоволення.

Як до вас ставляться досвідчені колеги по знімальному майданчику?

– У «Селі на мільйон» мої партнери в кадрі – переважно молоді актори – Костянтин Войтенко та Євген Капорін, які грають за сюжетом моїх кузенів, Дмитро Сова, який грає лісничого. Однак і з дорослими авторитетними колегами, безумовно, складаються теплі стосунки.

З Наталею Сумською ми вже працювали разом, зокрема в серіалі «Слуга народу». Вона прекрасна людина, дуже зворушлива, добра, професійна.

Розкажіть про вашу роль в серіалі «Село на мільйон». З чим доведеться зіткнутися вашій героїні в цій історії?

– Мою героїню звати Катерина Кібець. Вона дуже рішуча дівчина, норовиста, можна сказати, різка особистість. За словом в кишеню не полізе, вона знає, чого хоче.

Пес Анни Кошмал вперше знявся у кіноКатерина дуже впевнена в собі, як впевнена і в тому, що у неї в житті вже все склалося: є і улюблена робота, і навіть потенційний чоловік.

Але обставини складаються так, що їй доводиться змінити свій звичний спосіб життя, і переїхати на певний час в село. Там вона зустрічає людину, яка змінює все її погляди на життя.

Ваша героїня – містянка, яка опинилася в сільських реаліях. Вам близькі її переживання?

– Насправді, Катя Кібець особливо не нервує з цього приводу, тому що вона досить працелюбна і береться за будь-яку роботу: і воду принести може, і на городі працювати. Та й мене ніколи не лякало село. Але все-таки я більше жителька міста, якщо перебуваю в селі довгий час, починаю нудьгувати.

Як ви думаєте, чим цей серіал «зачепить» нашого глядача?

– «Село на мільйон» – дуже життєва і разом з тим зворушлива історія. У наших персонажах люди впізнають своїх друзів, братів, подруг, батьків. До того ж, це серіал українською мовою, таких проектів не вистачає в країні.

Хто для вас є авторитетом в кіно? Які актори, режисери вас надихають?

– Мене надихає Вуді Ален. Я фанат його почерку, кожен раз дивуюся легкості сюжету, правдивості життя в його роботах. Якщо говорити про українських режисерів, моя душа і мій учитель – Андрій Яковлєв. Захоплююся грою Шарліз Терон, дуже люблю Кірстен Данст, подобається Меріл Стріп.

Читайте також, на що глядачі 1+1 витратили б свій мільйон