Обережно: шахраї за гроші обіцяють дати роль у серіалі Школа

Школа
Шахраї видурюють гроші за роль у серіалі Школа
1plus1.ua

У соцмережах шахраї обіцяють за 500 гривень влаштувати роль у серіалі "Школа". А за 1000 гривень – дати прямі телефони акторів. Та нічого крім розчарування, довірливі клієнти не отримають. Як діяти, щоб вас не обдурили – розказали журналісти ТСН.

Поділитися:

Серіал Школа, другий сезон якого зараз показує телеканал 1+1, дуже популярний. Сам проект та його зірки мають багато фан-клубів. Не лише реальних, а й віртуальних. У соцмережах їх можна знайти щонайменше кілька десятків. На ці сторінки підписуються тисячі людей, от тільки більшість таких сторінок не мають жодного стосунку до серіалу Школа чи до телеканалу 1+1.

Трапляється, що на чужому імені власники таких сторінок намагаються заробити. Наприклад, вам можуть запропонувати придбати рекламу на цій сторінці. Або роль у серіалі, або ще щось, пов’язане з проектом.

Одна з прихильниць серіалу звернулася до холдингу 1+1. Вона розповіла, що коли стала членом неофіційного фан-клубу Школи, то їй одразу почали пропонувати за 500 гривень знятися у серіалі, а за 1000 – отримати телефони зірок серіалу.

Дівчина каже, що одразу зрозуміла, що це – фейкова пропозиція.

«Всі офіційні акаунти ми промотуємо в ефірі. Тобто, якщо ви дивитеся ефір Школи, то саме там буде посилання на офіційний акаунт серіалу. Якщо ж до вас звертаються люди і пропонують за гроші знятися в серіалах чи потрапити в ефір – це не відповідає дійсності, тому що ми таке не практикуємо», - розповідає керівник департаменту маркетингових комунікацій 1+1 медіа Світлана Павелецька.

У службі безпеки 1+1 перевіряють усі такі випадки. І ледь не щодня виявляють тих, хто намагається скористатися брендом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий актор Школи похизувався спортивною формою

Частину таких сторінок вдається заблокувати. Деякі – ні. Тому, щоб боротьба із шахраями була ефективнішою – не мають залишатися осторонь і потерпілі.

Юристи підтверджують – чим більше постраждалих звернуться до правоохоронців, тим більше шансів притягнути зловмисників до відповідальності.

«Коли ми говоримо про отримання вигоди – то це вже шахрайство. Стаття 190, частина третя Кримінального кодексу. Якщо постраждалі діти – то неодмінно мають реагувати батьки і подавати заяви», – каже юрист Максим Лавринович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Viber з’явилися стікери з акторами серіалу Школа

Отже, найліпший інструмент у боротьбі із шахраями – пильність.

Дивіться другий сезон серіалу Школа. Недитячі ігри з понеділка по четвер о 20:30 на 1+1.

Новини по темі