Роман Лук'янов проміняв успішний бізнес на зйомки в кіно

Школа
Кирило зі Школи: Інтерв'ю з актором Романом Лук'яновим

Відверта розмова з актором серіалу Школа

Поділитися:

Доброго дня, Романе. Ви живете на два міста Київ-Дніпро. Де вам більше подобається?

Дніпро – для мене дім. Там моя сім’я. А в Києві я здебільшого знімаюся. Шкода, що у Дніпрі не знімають кіно, або дуже рідко знімають. Тоді б мені не довелося їздити у відрядження.

Чим для вас є кіно?

Кіно – це дитячі блакитні мрії. Ще з дитинства мріяв зніматися в кіно. Коли я виріс, то став настільки сміливим, що наважився здійснити свою мрію. Я поставив перед собою ціль і прийшов до неї.

Чому ви вирішили отримувати акторську освіту? Адже ви вже мали освіту на той час.

Одного разу я прокинувся, мені тоді було 30 років, і вирішив, що час здійснювати свою мрію. Я тоді був успішним бізнесменом. Зібрав валізи і поїхав до Києва вступати до театрального. Втупив. Я навіть у гуртожиток поселився, щоб відчувати себе студентом. До речі, цей випадок був доленосним. Адже в перший же день мого проживання у гуртожитку мені запропонували знятися у масовій сцені – я потрапив на знімальний майданчик за день до початку навчання в театральному. А на самому майданчику трапилося так, що режисер попросив мене стати у кадр і сказати декілька реплік. Так розпочалася моя акторська кар’єра. З крупного плану у відомому кіно. Саме тоді я зрозумів, що йду правильним шляхом.

У серіалі Школа ви граєте Кирила, який має стосунки з Катериною Анатоліївною. Цей персонаж вам близький за духом?

Я Кирила зробив дуже схожим на себе. Мені було легко грати кохання з Катею, бо вона візуально такого ж типажу, як моя дружина. А ще донька Ніка – за сюжетом і донька Ніка – у житті. Тому я багато вклав у цю роль від своєї особистості. Але я б не вчиняв, як Кирило, він робив багато вчинків, які мені зовсім не характерні. До речі, до Каті у Кирила спалахнули якісь почуття тільки після того, як він дізнався, що у них є донька. Він намагався налагодити стосунки з нею. Кирило підбирався до Ніки через Катю. Тому глядачу може здатися, що Кирило кохає Катю, але це не так.

У своїх соцмережах ви називаєте себе кінонаркоманом. Що вас так захоплює у знімальному процесі?

Мене захоплює той факт, що мою роботу можуть побачити багато людей. Я отримую задоволення, коли бачу людські реакції на свою творчіть. І сам процес зйомок мене надихає.

Ви знімалися у європейських фільмах. Відчули різницю між виробництвом українського кіно та іноземного?

Це був фільм про Революцію Гідності. Мене дуже вразили масштаби зйомок. Задля вдалих кадрів повністю відтворили реконструкцію революційних подій на Майдані. Це було вражаюче і дуже майстерно. Перехожі злякано озиралися: невже знову? Доводилось пояснювати людям, що це всього лише кіно.

У вас двоє дітей. Ви вже підбираєте їм професії, чи залишаєте цей вибір за ними?

Коли я записую самопроби на прохання режисерів, то я залучаю дітей до цього процесу. Вони мені допомагають. Так я прощупую, чи цікаве їм це ремесло. Хоча нещодавно я у них прямо запитав, чи хочуть вони пов’язати своє життя з кіно. Вони сказали, що не мають такого бажання. Мені здається, що рано ще у них про це питати.

Як ви познайомилися зі своєю дружиною? Розкажіть про вашу історія кохання.

На момент знайомства у мене була дівчина, а моя майбутня дружина зустрічалася з моїм кращим другом. Якось він вирішив нас познайомити. Коли я її побачив – подумав: Яка хороша у нього дівчина. Тепер вона моя дружина. Вже 13 років подружнього життя.

З другом ви ще товаришуєте після цього випадку?

Звісно! Ми дружимо сім’ями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тест: Хто ти зі Школи?

Як дружина відреагувала на те, що ви вирішили проміняти успішний бізнес на акторську діяльність?

Вона мене підтримала, але я бачив, що їй було страшно. Щоб дружина не дуже переживала, мені довелося рухатися, рухатися і ще раз рухатися. Не хотілось її підвести, адже раніше ми не знали потреби у фінансах. Коли я змінив професію, то спочатку було скрутно.

Діти вас просять познайомити вас з зірками серіалу Школа?

Так, вони вже знайомі з моїми колегами. Але більше просять про це друзі моїх дітей. А мої – вже звикли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нові серії Школи з'являться у мережі вже цієї п'ятниці

Що важче: завоювати жінку, чи акторську славу?

Звісно акторську славу. У кожної жінки є речі, які вона любить. Якщо я буду їй давати це, то рано чи пізно, я підкорю її. Це не складно. Якщо говорити про акторську кар’єру, то це жорстокий бізнес, де всі одне одного розштовхують ліктями. 

Ви почуваєте себе знаменитим?

Зі мною часто селфі просять зробити. Я абсолютно нормально до цього ставлюся. Деколи навіть бачу, що впізнали мене, але соромляться підійти. Тоді я підходжу сам до людини і прошу з нею зробити селфі. Коли хороший настрій, я так роблю завжди.

Що побажаєте нашим читачам?

Не чекайте і не сподівайтесь, що все буде колись. Йдіть і беріть те, що вам потрібно. Все!

Новини по темі