Продовжуючи відвідування сайту, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie і Політикою конфіденційності

Зірковий рецепт: Півень у вині від Олексія Душки

Приготуйте півня у вині за рецептом зіркового ведучого.

Рецепт вишуканої французької страви Coq au vin, що в перекладі - «півень у вині» ведучий шоу Їмо за 100 Олексій Душка приготував у прем'єрному випуску разом з співочим подружжям співачкою Alosha і Тарасом Тополею.

Цю страву подають в найвідоміших ресторанах, які мають зірки Мішлен. Півень у вині ідеально підходить для романтичної вечері вдома, а на приготування трьох порцій потрібно витратити всього 100 гривень.

Інгредієнти (на 3 порції):

Курячий окіст - 3 шт.

Вино червоне сухе - 400 мл

Сало - 40 г

Вершкове масло - 20 г

Томатна паста - 25 г

Борошно - 1 ст.л.

Морква - 100 г

Цибуля ріпчаста - 100 г

Печериці - 100 г

Часник - 2 зуб.

Набір французьких пряних трав - свіжа петрушка, чебрець, розмарин, лавровий лист.

Як приготувати:

1. Натріть курку сіллю і перцем.

2. На розігріту сковорідку покладіть нарізане сало. Через хвилину додайте подрібнені овочі, часник та вершкове масло.

3. Обсмажуйте овочі 5 хвилин на середньому вогні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірковий рецепт: дієтичні млинці Лори Філіппової

4. Висипайте обсмажені овочі в посуд для запікання.

5. На тій же сковороді карамелізуйте курятину. При необхідності, додайте ще вершкового масла.

6. Карамелізовану курку покладіть на деко, натріть томатною пастою і присипте борошном.

7. Запікайте в духовці, розігрітій до 220 градусів, 5-7 хв.

8. Перекладіть курку в посуд для запікання разом з овочами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірковий рецепт: Шакшука від Євгена Кошового

9. Залийте червоним вином і водою, додайте прянощі та спеції за смаком.

Якщо хочете, щоб смак був більш насиченим, можна додати 750-900 мл вина, тоді додаткова вода не потрібна

10. Тушкуйте дві години в духовці, розігрітій до 165 градусів.

Дивіться нове кулінарне шоу Їмо за 100 щосуботи о 10:00 на каналі 1+1.

Їмо за 100
Повні епізоди
Їмо за 100. Готуємо вареники із заварного тіста разом із Юрієм Ткачем
Їмо за 100. Готуємо вареники із заварного тіста разом із Юрієм Ткачем
2 сезон 10 випуск
Їмо за 100. Готуємо класичний, кавовий та лимонний чизкейки разом з Позитивом та його дружиною
Їмо за 100. Готуємо класичний, кавовий та лимонний чизкейки разом з Позитивом та його дружиною
2 сезон 9 випуск
Їмо за 100. Готуємо три м'ясні страви разом із актором Артемом Позняком та його дружиною Олександрою
Їмо за 100. Готуємо три м'ясні страви разом із актором Артемом Позняком та його дружиною Олександрою
2 сезон 8 випуск
Їмо за 100. Готуємо шоколадний фондан і крем-брюле з акторкою Ганною Саліванчук
Їмо за 100. Готуємо шоколадний фондан і крем-брюле з акторкою Ганною Саліванчук
2 сезон 7 випуск
Їмо за 100. Готуємо крильця "Баффало" та люля-кебаб разом із актором Володимиром Жогло
Їмо за 100. Готуємо крильця "Баффало" та люля-кебаб разом із актором Володимиром Жогло
2 сезон 6 випуск
Їмо за 100. Готуємо "тирамісу" з панкейків разом із ведучою "Сніданку з 1+1" Людмилою Барбір
Їмо за 100. Готуємо "тирамісу" з панкейків разом із ведучою "Сніданку з 1+1" Людмилою Барбір
2 сезон 5 випуск
Їмо за 100. Готуємо м'ясний пиріг "Кубіте" разом із співачкою Світланою Тарабаровою
Їмо за 100. Готуємо м'ясний пиріг "Кубіте" разом із співачкою Світланою Тарабаровою
2 сезон 4 випуск
Готуємо три швидкі і корисні сніданки з яєць разом із ведучою Сніданку з 1+1 Нелею Шовкопляс
Готуємо три швидкі і корисні сніданки з яєць разом із ведучою Сніданку з 1+1 Нелею Шовкопляс
2 сезон 3 випуск
Їмо за 100. Готуємо три варіанти гарбузового супу разом із Олександром та Валерією Педан
Їмо за 100. Готуємо три варіанти гарбузового супу разом із Олександром та Валерією Педан
2 сезон 2 випуск
Їмо за 100. Готуємо лінивий торт разом із Яніною Силенко та Микитою Вакулюком
Їмо за 100. Готуємо лінивий торт разом із Яніною Силенко та Микитою Вакулюком
2 сезон 1 випуск
2018-09-21
Новини
Новини