Продовжуючи відвідування сайту, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie і Політикою конфіденційності

Зірковий рецепт: Півень у вині від Олексія Душки

Приготуйте півня у вині за рецептом зіркового ведучого.

Рецепт вишуканої французької страви Coq au vin, що в перекладі - «півень у вині» ведучий шоу Їмо за 100 Олексій Душка приготував у прем'єрному випуску разом з співочим подружжям співачкою Alosha і Тарасом Тополею.

Цю страву подають в найвідоміших ресторанах, які мають зірки Мішлен. Півень у вині ідеально підходить для романтичної вечері вдома, а на приготування трьох порцій потрібно витратити всього 100 гривень.

Інгредієнти (на 3 порції):

Курячий окіст - 3 шт.

Вино червоне сухе - 400 мл

Сало - 40 г

Вершкове масло - 20 г

Томатна паста - 25 г

Борошно - 1 ст.л.

Морква - 100 г

Цибуля ріпчаста - 100 г

Печериці - 100 г

Часник - 2 зуб.

Набір французьких пряних трав - свіжа петрушка, чебрець, розмарин, лавровий лист.

Як приготувати:

1. Натріть курку сіллю і перцем.

2. На розігріту сковорідку покладіть нарізане сало. Через хвилину додайте подрібнені овочі, часник та вершкове масло.

3. Обсмажуйте овочі 5 хвилин на середньому вогні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірковий рецепт: дієтичні млинці Лори Філіппової

4. Висипайте обсмажені овочі в посуд для запікання.

5. На тій же сковороді карамелізуйте курятину. При необхідності, додайте ще вершкового масла.

6. Карамелізовану курку покладіть на деко, натріть томатною пастою і присипте борошном.

7. Запікайте в духовці, розігрітій до 220 градусів, 5-7 хв.

8. Перекладіть курку в посуд для запікання разом з овочами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірковий рецепт: Шакшука від Євгена Кошового

9. Залийте червоним вином і водою, додайте прянощі та спеції за смаком.

Якщо хочете, щоб смак був більш насиченим, можна додати 750-900 мл вина, тоді додаткова вода не потрібна

10. Тушкуйте дві години в духовці, розігрітій до 165 градусів.

Дивіться нове кулінарне шоу Їмо за 100 щосуботи о 10:00 на каналі 1+1.

Їмо за 100
Повні епізоди
Їмо за 100 12 випуск. Готуємо суп "буябес" разом із боксером Денисом Берінчиком та Катериною Белявською
Їмо за 100 12 випуск. Готуємо суп "буябес" разом із боксером Денисом Берінчиком та Катериною Белявською
1 сезон 12 випуск
Їмо за 100 11 випуск. Готуємо смореброди з актором Павлом Вишняковим
Їмо за 100 11 випуск. Готуємо смореброди з актором Павлом Вишняковим
1 сезон 11 випуск
Їмо за 100 10 випуск. Готуємо стейк "Філадельфія" з головним хореографом "Танців з зірками" Оленою Шоптенко
Їмо за 100 10 випуск. Готуємо стейк "Філадельфія" з головним хореографом "Танців з зірками" Оленою Шоптенко
1 сезон 10 випуск
Їмо за 100 9 випуск. Готуємо низькокалорійний японський плов разом із артистами балету Катериною Кухар та Олександром Стояновим
Їмо за 100 9 випуск. Готуємо низькокалорійний японський плов разом із артистами балету Катериною Кухар та Олександром Стояновим
1 сезон 9 випуск
Їмо за 100 8 випуск. Готуємо тірамісу разом із найкрасивішим чоловіком планети Богданом Юсипчуком
Їмо за 100 8 випуск. Готуємо тірамісу разом із найкрасивішим чоловіком планети Богданом Юсипчуком
1 сезон 8 випуск
Їмо за 100 7 випуск. Готуємо аджарські хачапурі разом із Сергієм та Сніжаною Бабкіними
Їмо за 100 7 випуск. Готуємо аджарські хачапурі разом із Сергієм та Сніжаною Бабкіними
1 сезон 7 випуск
Їмо за 100 6 випуск. Готуємо низькокалорійну лазанью разом із Владом Ямою та його дружиною Ліліаною
Їмо за 100 6 випуск. Готуємо низькокалорійну лазанью разом із Владом Ямою та його дружиною Ліліаною
1 сезон 6 випуск
Їмо за 100 5 випуск. Готуємо пасту з трьома соусами разом із Юрієм Ткачем та його дружиною Вікторією
Їмо за 100 5 випуск. Готуємо пасту з трьома соусами разом із Юрієм Ткачем та його дружиною Вікторією
1 сезон 5 випуск
Їмо за 100 4 випуск. Готуємо брауні з ведучим Володимиром Остапчуком
Їмо за 100 4 випуск. Готуємо брауні з ведучим Володимиром Остапчуком
1 сезон 4 випуск
Їмо за 100 3 випуск. Готуємо штруделі з різними начинками разом із Валерієм Жидковим
Їмо за 100 3 випуск. Готуємо штруделі з різними начинками разом із Валерієм Жидковим
1 сезон 3 випуск
Їмо за 100 2 випуск. Готуємо суп рамен із ведучим Сніданку з 1+1 Русланом Сенічкіним
Їмо за 100 2 випуск. Готуємо суп рамен із ведучим Сніданку з 1+1 Русланом Сенічкіним
1 сезон 2 випуск
Їмо за 100 1 випуск. Готуємо півня у вині з Тарасом Тополею і Альошею
Їмо за 100 1 випуск. Готуємо півня у вині з Тарасом Тополею і Альошею
1 сезон 1 випуск
2018-09-21
Більше новин