Закарпатські гомбовці: покроковий рецепт приготування від Валентини Хамайко у "Сніданок. Вихідний"
Рецепт давно забутої традиційної української страви.
Ґомбовці — український десерт угорського походження із тіста з начинкою, який готується на пару. Поширений в карпатському регіоні України, готується майже в кожній хаті на Закарпатті. Ця страва не схожа на жодну з вже тих, що існують. Це не пироги, не ліниві вареники, не голубці. Щоб повністю зрозуміти смак закарпатського десерту, приготуйте його вдома за рецептом. Валентина Хамайко у "Сніданок. Вихідний", що виходить у суботу та неділю 07:00 до 09:30 на телеканалах 1+1 Україна, поділилась рецептом.
Фото: Freepik
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Огірки в кетчупі чилі: покроковий рецепт приготування
Гомбовці з яблучним повидлом: інгредієнти
- кисломолочний сир 650 гр.
- манка 6 ст. л.
- цукор 6 ст. л.
- ванільний цукор 1п.
- кориця 1п.
- здобні сухарі 1 скл.
- яблучне повидло
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цукерки та чипси з кабачків: у “Сніданок. Вихідний” показали як заготовити кабачки на зиму
Покроковий рецепт приготування
- Перетираємо сир через сито.
- Додаємо туди яйце, цукор, манку, ванільний цукор і замішуємо тісто.
- З вимішеного тіста сформувати кульки однакового розміру.
- До розігрітої пательні всипати здобні сухарі, 1-2 столових ложки цукру і столову ложку кориці.
- Всередину кульки із сиру покладіть яблучне повидло та гарно заліпіть.
- Варимо їх 3 хвилини.
- Готові кульки обваляйте в сухарях.
- Дайте волю фантазії та експериментуйте. Приготувати гомбовці можна й в олії, а начинка може бути найрізноманітніша: слива, малина, арахісова паста. Готуйте та смакуйте українське.
Читайте більше смачних рецептів на сайті 1+1.
«Сніданок. Вихідний» — інформаційно-розважальний проєкт на 1+1 Україна. Починай кожні вихідні з улюбленими ведучими, які допоможуть тобі спланувати незабутній вікенд, розкажуть про культурні новинки, цікаві події для всієї сім’ї ще й підкажуть корисні лайфхаки.