4 поради, як обрати безпечний манікюрний салон

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Весна - час експериментувати з новими нейл-трендами. Ми розкажемо, як зробити ваш манікюр не лише яскравим, а й безпечним

Поділитися:

Підхопити небезпечний вірус, навіть гепатит, можна просто під час манікюру. Як дізнатися, що ваші нігті та організм в цілому не постраждають? Український МОЗ підготував для вас інструкцію, як потрібно обирати манікюрний салон, аби зробити свій манікюр не лише гарним, а й безпечним. 

1. Місця для миття рук у салоні мають бути обладнані дозаторами з рідким милом, антисептиком та кремом для догляду за шкірою.

Рушники повинні бути одноразовими. Майстер має не лише ретельно вимити руки перед процедурою, а й обробити їх антисептиком. Це ж стосується і клієнта. 

2. Стерилізація інструментів.

Найкращий для цього спосіб - паровий. Просіть майстра показати необхідний сертифікат, аби переконатися, що обладнання для дезинфекції підлягає вимогам медичного обладнання. Меблі у салоні мають бути з матеріалів, які можна почистити. А робити це можна лише тими засобами, які можна використовувати в Україні. 

@g.bar.kiev

3. Вентиляція.

Через присутність у салоні великої кількості людей важливо своєчасно очищати повітря. Це дозволить зменшити кількість інфекцій, які передаються повітряним шляхом. Краще, коли для цього не просто відкривають час від часу вікна, а й співробітники користуються механічними вентиляторами. 

@g.bar.kiev

4. Відходи після процедури повинні належним чином утилізуватися.

Кожен організм має свою мікрофлору. Вона може викликати захворювання, якщо випадково потрапить до організму іншої людини. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нові тренди у фарбуванні волосся: Рожевий шатен, блоранж та балаяж

Новини по темі