5 простих вправ для ранкової зарядки

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Фітнес-тренер Ксенія Литвинова продемонструвала мінімальний комплекс вправ, який слід робити щоранку

Поділитися:

Аби не набрати зайвих кілограмів під час зимових свят, варто починати свій день варто правильно та позитивно. Мінімальний комплекс вправ від фітнес-тренера Ксенії Литвинової допоможе вам отримати заряд енергії та гарного настрою на весь день. Ці фізичні навантаження не потребують від вас багато часу (приблизно 5 хв.) та великого напруження, але триматимуть ваше тіло в тонусі та красивій формі.

Суглобна гімнастика. Починати ранкову зарядку слід із розминки. Для цього вам необхідно спертися руками на стульчик і почати виконувати підйоми стоп ніг на носочок, п’ятку, виворотню та лицьову сторони. Ксенія радить виконувати цю вправу босоніж, щоб увімкнути усі центри м’язів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Блог Олексія Душки: вправи, які допоможуть зняти біль у попереку та плечах за 15 хвилин

Розтяжка м’язів спини. Щоб виконати цю вправу, вам потрібно спертися руками на стіл, відійти носочками ніг назад, максимально витягнути поясницю і повернутися у початкове положення. Після цього підійміться і потягніть руки вгору. Простягайте руки якнайвище. Така вправа допоможе відчути легкість у спині.

Сміливо виконуйте розтяжку м’язів спини у будь-якому віці

Вправа для суглобів. Поставте праву ногу на стульчик, виверніть її на зовнішню сторону, а потім на внутрішню і натисність правою рукою на коліно. Повторіть вправу, змінивши ногу. Ксенія Литвинова радить виконувати це фізичне навантаження регулярно, мінімум тричі на кожну ногу.

Віджимання. Для виконання вправи вам необхідно спертися руками на стіл та витягнути ноги назад. Віджимайтеся руками від столу.

Не робіть віджимання на початку ранкової зарядки. Це фізичне навантаження повинне бути передостаннє або й останнє у вашому списку, коли м’язи вже розім’ялися

Регулювання дихання. Простягніть руки вгору та підійміться на носочки. Зробіть глибокий вдих. Повільно опустіть руки вниз і видихніть повітря. Після цього опустіть корпус тіла вниз і торкніться кінчиками пальців підлоги.

Мінімальний комплекс вправ від Ксенії Литвинової допоможе запустити всі системи м’язів, забезпечить молодість суглобів, подарує почуття бадьорості та радості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Блог Олексія Душки: 4 вправи, які допоможуть створити ідеальне тіло за 15 хв

Новини по темі