8 правил вживання горіхів, про які знає не кожен

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Дізнайтеся більше про корисні властивості різних видів горіхів

Поділитися:

З одного боку, горіхи надзвичайно корисні, а з іншого, в них є безліч протипоказань. Горіхи підвищують імунітет, омолоджують і додають енергії. Мало хто відноситься до вживання горіхів серйозно, але варто знати, що вони справжня панацея.

Вчені запевняють, що горіхи справді підіймають настрій, адже містять у своєму складі цінні речовини, які знімають стрес та покращують пам’ять. Головне - знати міру.

Вживати горіхи можна не більше 100 г на день. Людям, у яких після вживання горіхів виникає печія, краще зменшити їх кількість у своєму раціоні або й взагалі не їсти.

Не забувайте, що горіхи - це самостійна їжа. Горіхи здатні замінити собою сніданок чи стати смачним перекусом. Салат з горіхами, овочами та зеленню буде гарною ідеєю для приготування легкої страви. Їх не варто їсти після обіду та вечері, вони важко перетравлюються шлунком. Крім того, горіхи слід запивати великою кількістю води.

Не вживати горіхи при серйозних захворюваннях. Горіхи засвоюються організмом дуже повільно. Якщо у вас є певні проблеми з печінкою, то краще відмовитись від вживання горіхів, адже це важка їжа. Кедрові горіхи не можна вживати людям із надмірною вагою, а фундук вкрай небезпечний для діабетиків.

Надавайте перевагу сирим, а не смаженим, горіхам. Підсмажені горіхи втрачаються більшу частину мінералів та корисних ферментів. Будьте уважними при покупці горіхів у супермаркеті - 90% з них продаються підсмаженими.

Замочуйте горіхи у воді після покупки. Продавці часто спеціально обробляють горіхи, щоб вони довше зберігалися. Тому експерти рекомендують замочувати їх у воді кімнатної температури від 3 до 18 годин. Після цього розстеліть їх на папір і підсушіть протягом 2 год. Це робить горіхи чистими та більш корисними, оскільки, коли вони підсушені, вони не виділяють усі корисні речовини, які у них зберігаються.

Купуйте частіше саме волоський горіх. Експерти стверджують, що все-таки найкориснішим видом горіхів є волоський. Він багатий на кальцій, калій, магній та фосфор. Волоський горіх допомагає при авітамінозі і є корисним для суглобів. Однак волоський горіх не рекомендується людям із гострими захворюваннями кишечника. Це також найпоширеніший у Україні горіх, і його ціна на прилавках магазинів приваблива. Крім того, нещодавно ізраїльські вчені з’ясували, що волоський горіх допомагає їсти менше. У нього висока кислотність, і завдяки цьому, апетит вгамовується.

Для покращення стану шкіри вживайте мигдаль. Мигдаль багатий на вітамін Е. Він чудово впливає на вигляд вашої шкіри, однак заборонений для людей з нервовими розладами. Мигдаль також корисний для вашого волосся, його сили, росту, здоров’я та краси. Крім того, в мигдалі міститься велика кількість марганцю, який бере участь у виробленні колагену - білка, що відповідає за тонус і пружність шкіри.

Звертайте увагу на свіжість горіхів. При покупці горіхів, будьте уважними і читайте напис на етикетці. Особливо це стосується арахісу. Він швидко псується, і на ньому утворюється пліснява, що є токсичною для нашого організму. Вживайте цей вид горіху у мінімальній кількості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як легко почистити волоські горіхи і мигдаль

Новини по темі