Як нова реформа запобігатиме корупції при військових закупівлях: пояснює заступник Міністра оборони

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Нова реформа Міністерства оборони направлена на протидію корупції.

Поділитися:

Міноборони запроваджують нові підходи до боротьби з корупцією. Нова реформа стосуватиметься усіх оборонних закупівель. Заступник Міністра оборони Дмитро Кліменков пояснив, як вона працюватиме у спеціальному матеріалі “Сніданку з 1+1”.

Після запровадження змін, відомство саме встановлюватиме граничні ціни на закупівельну продукцію. Якщо ціна постачальника буде нижчою чи вищою, то такі закупівлі відбутись не зможуть. Граничні ціни поширюватимуться саме на продукти харчування – це найпоширеніша схема наживи, пояснює заступник Міністра:

“На тендері підприємець встановлює аномально низьку ціну на продукти, що постачаються рідко. А на продукти, які привозять кожен день великими партіями встановлює високі ціни. Така схема допомагала вигравати тендери”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зачинені укриття у Києві: як вирішити проблему з доступом до сховищ під час повітряної тривоги

Ці шахрайські схеми – це наслідок пострадянської системи, коли усіма закупівлями займалось безпосередньо Міністерство. Нинішня реформа передбачає, що цим тепер займатимуться окремі структури – додав Дмитро Кліменков.

“Міністерство має тільки встановлювати правила. Для цього ми створили департамент політики закупівель на базі стандартів НАТО. Функції закупівель передали двом окремим агенціям – одна займається закупівлею зброї, інша – тиловим майном”.

За словами заступника, такий двохрівневий механізм і делегація обовʼязків має знизити рівень корупції до нуля.

Більше цікавого та корисного дивіться у будні в "Сніданку з 1+1" з 06:30 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військовим доплачуватимуть за знищення російської техніки: Верховна Рада опублікувала новий законопроєкт

Новини по темі