Як правильно обирати та їсти консерви, щоб не нашкодити здоров'ю

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Як правильно обирати консерви, щоб не нашкодити здоров'ю

Поради, які допоможуть запастися консервованими продуктами без шкоди здоров'ю.

Поділитися:

Повномасштабна війна, яку розв'язала росія, змусила людей бути заощадливими та готуватися до будь-яких можливих сценаріїв. Консервовані продукти стали стратегічним товаром. Раптовий переїзд з небезпечної зони, відсутність електроенергії, тривале перебування в укритті — запас консервів допоможе протриматися в умовах війни. Про те, як правильно обирати та вживати консерви без шкоди для здоров'я, розповіли у "Сніданку з 1+1".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зберігати продукти без холодильника у період війни (поради Євгена Клопотенка)

Як правильно обирати та їсти консерви

Як пояснила лікар-дієтолог Наталія Самойленко, для безпеки організму слід обирати консерви без вмісті олії, оскільки ми не знаємо рівень її якості. Крім того, насичений маслами продукт швидше псується. Рекомендується брати рибні та м'ясні консерви виключно у власному соку. А щоб переконатися, що в банці більше продукту, аніж води, відшуковуйте позначку ДСТУ. 

"Звісно, це не продукт мирного життя, а форс-мажорних обставин. Але якщо складнощі затягнулися у часі, то ми можемо вживати консерви щоденно і планувати з них свій сніданок, обід та вечерю", — каже лікар-дієтолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Продукти, які довго зберігаються без холодильника: чим запастися на випадок вимкнення електроенергії

На скільки подорожчали консерви

► За останній місяць у середньому майже на 8% зросли в ціні рибні консерви. Побили цінові рекорди шпроти в олії — середня вартість баночки тепер 72 грн, що майже на 17% вище за вересень.

► Майже на 4% здорожчали консервовані зелений горошок, кукурудза, огірки та кабачкова ікра. Наприклад, середня ціна за банку огірків в 500 г становить 82 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зміняться ціни на продукти до кінця року (коментує економіст у "Сніданку з 1+1")

Незважаючи на ціни, запастися певними стратегічними продуктами варто, вважає психологиня Анна Кушнерук. Це допоможе відчути заспокоєння та готовність до будь-яких викликів . 

"Взагалі питання консервів, накопичення електроенергії або запаси питної води — питання внутрішної автономії, психології та підтримки власної країни в тому, що ми сьогодні вміємо за себе боротися. Мати запаси чи накопичення з потрібних речей означає, що ми займаємо дорослу позицію і робимо те, що маємо робити".

Новини по темі