У Києві подовжили роботу закладів громадського харчування: коментар економіста

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Заклади громадського харчування Києва будуть працювати на годину довше
Unsplash

У Києві закладам харчування дозволили працювати до 23:00 задля покращення економіки.

Поділитися:

Рада оборони Києва прийняла рішення щодо подовження часу роботи закладів громадського харчування з 22:00 до 23:00. Про це у своєму телеграм-каналі написав мер столиці Віталій Кличко. Рішення набирає чинності 1 вересня. Як така зміна вплине на економічну ситуацію Києва, розбиралися у "Сніданку з 1+1”, що виходить щодня з 07:00 до 09:30 в ефірі телеканалу 1+1 Україна, телеканалу ТЕТ та на YouTube.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Оновлення столичної пам’ятки: у «Сніданку. Вихідний» показали, який тепер вигляд має монумент Батьківщина-мати

Подовження роботи закладів є довгоочікуваним рішенням. Нагадуємо, ще у березні початок комендантської години був змінений з 23:00 на 00:00, проте графік роботи громадських установ залишився старим. 

"Підприємці під час зустрічі з міською владою, де обґрунтовували доцільність такого рішення, наголошували, що подовження часу роботи закладів сприятиме поліпшенню економічної ситуації у столиці, створенню додаткових робочих місць, збільшенню надходжень від податків, зборів і платежів до бюджетів усіх рівнів", — пише Кличко.

Економіст Олег Пендзин згодний з тим, що це слушне рішення, адже вечірній час є дуже сприятливим для закладів громадського харчування. Водночас експерт невпевнений, що така зміна масштабно вплине на економіку столиці, адже різниця в одну годину не є настільки суттєвою. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що треба мати вдома на зиму: перелік продуктів та предметів

Тим часом в Україні все більше міст дозволили бізнесу працювати до 23:00, серед них — Одеса, Дніпро, Львів. А от у Черкасах час навпаки скоротили до 22:00 через масові порушення комендантської години.

Ранок зі “Сніданком з 1+1” – це свіжі актуальні новини та події, експертні думки та поради, що налаштовують на продуктивний день. Не пропустіть щодня проєкт з 7:00 до 9:30 на телеканалі “1+1 Україна” та на YouTube, а також “Сніданок. Вихідний” у суботу та неділю з 7:00 до 9:30. Також переглянути проєкт можна на платформі онлайн-телебачення Київстар ТБ.

Сніданок в соцмережах:
Instagram
Facebook
Нагадаємо, для того, аби 1+1 Україна був у переліку каналів вашого телевізора/приймача (для налаштування прийому 1+1 Україна через Т2), необхідно провести процедуру повторного сканування телеканалів. Наводимо інструкцію, як це зробити.

Новини по темі