Оновлення столичної пам’ятки: у «Сніданку. Вихідний» показали, який тепер вигляд має монумент Батьківщина-мати

Який вигляд має монумент Батьківщина-мати після реконструкції (відео)

На монументі Батьківщина-мати інсталювали тризуб.

Поділитися:

У студії ранкового шоу «Сніданок. Вихідний», який транслюється по вихідних о 7:00 на телеканалі 1+1 Україна, відповіли на запитання на якому етапі знаходиться інсталяція герба на щиті монумента «Батьківщини-мати».

Ще декілька років тому фахівці запевняли, що прибрати герб СРСР зі щита Батьківщини-мати – неможливо. Аргументували це складною технологією чи ненадійністю тонкого матеріалу споруди. Майстри були переконані, що якщо розпочати зміну гербів, монумент може посипатися і зруйнуватися повністю.Та нині ми можемо спостерігати зворотну думку. Прибирали радянський символ досить швидко. За три дні процес був завершений. Герб зняли обережно і вже вирішили його подальшу долю. Він буде знаходитися у музеї у підніжжі Батьківщини-матері, де його зможуть побачити усі охочі. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як Київ звільнив Крим у 1995 році (Реальна історія з Акімом Галімовим) 

Герб України не вдалося встановити одразу. Спершу цей процес відклали на декілька годин через пориви вітру, а по закінченню розпочалася повітряна тривога і роботи довелося припинити. Після 20:00 герб все ж таки підняли, але спочатку зробили це не до щита. Його зафіксували на висоті 24 метри, де тризуб і переночував. 

Зараз кияни можуть помітити, що герб вже зайняв своє місце на щиті, але процес закріплення ще триває. Працівники підняли його досить швидко, це зайняло 20-30 хвилин. 
Триває найскладніший етап: монтажники та висотники працюють для закріплення тризуба на щиті. На робітників чекає приварення, обробка швів та багато інших процесів задля відсутності дефектів на монументі. 

Насолодитися фінальним результатом кияни та гості міста зможуть 24 серпня, коли роботи повністю завершаться. 

Нагадаємо, що назву «Батьківщина-мати» хочуть перейменувати на «Україна-мати». 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: День Києва 2023: котлета по-київськи – кулінарний символ столиці України (рецепт) 

Дивіться сюжет про оновлення монумента:

«Сніданок. Вихідний» — інформаційно-розважальний проєкт на 1+1 Україна. Починайте кожні вихідні з улюбленими ведучими, які допоможуть тобі спланувати незабутній вікенд, розкажуть про культурні новинки, цікаві події для всієї сім’ї ще й підкажуть корисні лайфхаки.

Щодня з 7:00 до 09:30 на телеканалі «1+1 Україна» глядачів головного ранкового шоу країни «Сніданок з 1+1» очікують оперативні новини, поради від профільних спеціалістів, включення зірок та українців, які роблять усе задля перемоги України.