Як уберегтися від наслідків сидячої роботи: Профілактика та вправи

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Лікар-невролог показав, які вправи слід робити людям із сидячою роботою.

Поділитися:

4 поради, як ефективно боротися проти випадіння волоссяСидячий спосіб життя може вкоротити людині віку на 8 років. У студії програми «Сніданок з 1+1» невролог та лікар аюрведи (традиційна індійська медицина) Віктор Мацишин розповів, як уникнути негативних наслідків сидячої роботи. 

ВПЛИВ СИДЯЧОГО СПОСОБУ ЖИТТЯ НА ЗДОРОВ'Я

Навіть дві години у сидячому положення негативно впливають на здоров'я: посилюється тривожність і уповільнюється обмін речовин. У людей, які ведуть малорухливий спосіб життя, частіше діагностують серцевосудинні захворювання та депресію. 

Сидячий спосіб життя шкодить не лише здоров'ю, а й зовнішності. Жінки літньго віку, що мало рухалися в молодості, виглядають старшими, ніж їхні ровесниці, які вели активний спосіб життя.

Чи можна схуднути на безглютеновій дієтіПРОФІЛАКТИКА НАСЛІДКІВ СИДЯЧОГО СПОСОБУ ЖИТТЯ

1. Починайте свій ранок о 6 годині з щоденних фізичних вправ (принаймні по 3-5хв.). Організм одразу після пробудження перебуває у стресі, тому вправи повинні бути прості. 

ЧИТАЙТК ТАКОЖ: Чим небезпечне постійне недосипання

2. Період з 6-10 ранку – час, коли відбуваються процеси анаболізму (застійних явищ), тому вкрай важливо рухатися саме у цей проміжок часу.

Людям із зайвою вагою слід 2-3 рази на тиждень займатися спортом,а от худорлявим достатньо декілька разів на день розминатися, – зауважив лікар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно доглядати за шкірою під час занять спортом

3. Щодня проводьте на свіжому повітрі принаймні годину.

ВПРАВИ ДЛЯ ЛЮДЕЙ З СИДЯЧОЮ РОБОТОЮ

Кожні 45 хвилин людям із сидячою роботою слід робити перерву для фізичної активності. Навіть не покидаючи робочого місця, можна зробити комплекс вправ, що убережуть від наслідків сидячого способу життя.

1. Витягніть тіло, ставши на носочки та піднявши руки догори.

2. Зробіть віджимання від столу.

3. Поприсідайте декілька разів.

4. Сидячи на стільчику, повернуіть корпус тіла назад і затримайтесь у такому положенні на декілька секунди. Зробіть вправу на кожну сторону.

Нагадаємо, нещодавно ми розповідали, які продукти збережуть здоров'я серця.

Новини по темі