Як запам'ятати наголоси: лайфхак від Олександра Авраменка у "Сніданку з 1+1"

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Як легко запам'ятати наголоси: порада Олександра Авраменка
Unsplash

У "Сніданку з 1+1" мовознавець Олександр Авраменко поділився порадою, як просто запам'ятати наголоси.

Поділитися:

Частою помилкою всіх українців у мовленні є неправильно поставлений наголос. Мовознавець Олександр Авраменко у "Сніданку з 1+1"що виходить у будні дні з 07:00 до 09:30 в ефірі телеканалу 1+1 Україна, телеканалу ТЕТ та на YouTube, пояснив, як просто запам'ятати наголоси.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як сказати "селфі" українською: 3 відповідники від Олександра Авраменка

Як запам'ятати наголоси

Складним у наголошуванні словом є "судно". Дехто каже, що в залежності від наголосу, значення цього слова змінюється. На їх думку, "су́дно" та "судно́" — це два різних терміни. Один позначає корабель, а інший — посудину для лежачих хворих. Насправді ж, в українській мові існує лише один варіант —  "судно́", що справді має два значення.

Щоб краще запам'ятати наголоси різних слів, експерт рекомендує запам'ятати спеціальні римовані речення. Наприклад:

  • Російське судно пішло на дно.
  • Перший млинець нанівець.
  • На колір і смак товариш не всяк.

Дивіться "Сніданок з 1+1" з 7:00 до 9:30 у будні дні на телеканалі “1+1 Україна” та на YouTube, а також “Сніданок. Вихідний” у суботу та неділю з 7:00 до 9:30. Також переглянути проєкт можна на платформі онлайн-телебачення Київстар ТБ.

Обговорення "Сніданку з 1+1" в соцмережах:
Instagram
Facebook

Нагадаємо, для того, аби 1+1 Україна був у переліку каналів вашого телевізора/приймача (для налаштування прийому 1+1 Україна через Т2), необхідно провести процедуру повторного сканування телеканалів. Наводимо інструкцію, як це зробити.

Новини по темі