Як сказати "селфі" українською: 3 відповідники від Олександра Авраменка

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Як українською сказати селфі: пояснив Олександр Авраменко
Freepik

У "Сніданку з 1+1" відомий мовознавець Олександр Авраменко назвав українські синоніми до "селфі".

Поділитися:

Українська мова постійно розвивається, а тому велика кількість іноземних запозичень є цілком природнім явищем. Популярним у повсякденному вжитку є слово "селфі", на позначення деяких фото.  Олександр Авраменко у "Сніданку з 1+1”, що виходить у будні дні з 07:00 до 09:30 в ефірі телеканалу 1+1 Україна, телеканалу ТЕТ та на YouTube, розповів про кілька власне українських відповідників цього слова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно писати назви свят українською: 3 правила від Олександра Авраменка, які варто запам'ятати

Як сказати "селфі" українською

У соцмережах ведуть палкі обговорення щодо цього питання. Користувачі пропонують три варіанти: себчик (від "себе"), самчик (від "сам") та самознимка (від "сам знімаю"). Мовознавець пояснює, що офіційно затвердженого варіанту немає, а тому нам залишається чекати та самим спостерігати, яке зі слів приживеться у мовленні. Наостанок зазначимо, що селфі — це знімкування себе великим, а не крупним планом. Крупним може бути зерно, насіння, гранули.

Ранок зі “Сніданком з 1+1” – це свіжі актуальні новини та події, експертні думки та поради, що налаштовують на продуктивний день. Не пропустіть проєкт з 7:00 до 9:30 на телеканалі “1+1 Україна” та на YouTube у будні дні, а також “Сніданок. Вихідний” у суботу та неділю з 7:00 до 9:30. Також переглянути проєкт можна на платформі онлайн-телебачення Київстар ТБ.

Сніданок в соцмережах:
Instagram
Facebook
Нагадаємо, для того, аби 1+1 Україна був у переліку каналів вашого телевізора/приймача (для налаштування прийому 1+1 Україна через Т2), необхідно провести процедуру повторного сканування телеканалів. Наводимо інструкцію, як це зробити.

Новини по темі