Які фрукти та ягоди зараз вживати найкорисніше: поради дієтологині у "Сніданку з 1+1"

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Як правильно споживати сезонні фрукти – пояснили у Сніданку з 1+1
Freepik

У ранковому шоу "Сніданок з 1+1" дієтологиня назвала топ найкорисніших фруктів зараз і як правильно їх їсти.

Поділитися:

У розпал сезонних фруктів варто бути обережним у їх споживанні. Про користь та шкоду плодів розповіла дієтологиня Софія Шпак в ефірі ранкового шоу «Сніданок з 1+1», що що виходить щодня з 07:00 до 09:30 в ефірі телеканалу 1+1 Україна, телеканалу ТЕТ та на YouTube.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Секрети безпечного схуднення (поради дієтологині у "Сніданку з 1+1")

Сезоні фрукти та ягоди

► аґрус
► диня
► кавун
► лохина
► персики
► слива
► смородина

Фото: Freepik

Як їсти ягоди з користю для здоров'я

Споживайте ягоди із залізовмісними продуктами. Наприклад печінку, язик із ягодами. Вітамін С, що знаходиться у фруктах сприяє засвоєнню заліза в організмі. Фрукти, тобто прості вуглеводи, підіймають глюкозу в крові, але якщо їх споживати з білками чи жирами, ці таким чином ми принесемо більше користі організму. 
Дієтологиня Софія Шпак не радить споживати фрукти замість повного прийому їжі:

«Ми пропагандуємо збалансовану тарілку, щоб на одній тарілці ми більшість мали макронутрієнтів. Тобто і білки, і складні вуглеводи, і жири, і клітковину. Щоб максимально нас тримала ситість».

Як розподілити макроелементи на один прийом їжі

Розподіліть тарілку на 4 сектори, найбільший із яких буде клітковина (зелень, овочі). Четвертинка – білок. Четвертинка – вуглеводи. Вони ж своєю чергою можуть бути як прості (фрукти), так і складні (картопля, каша, макарони). 

Норма ягід для людини на добу (рекомендації ВООЗ)

► 2 порції ягід чи фруктів 
► 1 порція – 1 фрукт або 1 жменя ягід

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати хрумкі пікантні огірки із зернами гірчиці: рецепт

Фото: Freepik

Якими ягодами не можна зловживати 

► виноград
► черешня
► манго
► яблука
► груші

Ранок зі “Сніданком з 1+1” – це свіжі актуальні новини та події, експертні думки та поради, що налаштовують на продуктивний день. Не пропустіть щодня проєкт з 7:00 до 9:30 на телеканалі “1+1 Україна” та на YouTube, а також “Сніданок. Вихідний” у суботу та неділю з 7:00 до 9:30. Також переглянути проєкт можна на платформі онлайн-телебачення Київстар ТБ.

Сніданок в соцмережах:
Instagram
Facebook
Нагадаємо, для того, аби 1+1 Україна був у переліку каналів вашого телевізора/приймача (для налаштування прийому 1+1 Україна через Т2), необхідно провести процедуру повторного сканування телеканалів. Наводимо інструкцію, як це зробити.

 

Новини по темі