Яку розсаду ще можна встигнути посіяти та за якої температури її пророщувати (поради Антоніни Лесик)

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Що можна посіяти на розсаду в квітні та за якої температури пророщувати (радить Антоніна Лесик)

Що потрібно пророщувати вдома на розсаду та за якої температури?

Поділитися:

Садова експертка Антоніна Лесик розповіла у "Сніданок з 1+1", яку ще розсаду можна встигнути посадити цього року, аби встигнути отримати врожай:

"Час саджати розсаду. Початок квітня – це ідеальний час, коли ви ще можете встигнути і потім висадити у відкритий ґрунт і отримати городину цього сезону. Тому, якщо раніше ви цього не зробили, беремо коробки, стаканчики, ємності і починаємо висаджувати".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які рослини можна сіяти на розсаду в лютому та як обрати і перевірити насіння (поради Антоніни Лесик)

Томати. Томатів завжди висівають багато, всі їх люблять. Середньостиглі та пізньостиглі сорти важливо було висадити раніше, але якщо не встигли, то ранньостиглі сорти якраз час висаджувати.

Перці та баклажани. Вони теж мають довгий вегетаційний період і тому зараз варто їх посіяти. Перці краще сіяти одразу в стаканчики, тому що вони не люблять пікіровку і тому пересадку сприймають не дуже добре. Отож висіваємо в окремі стаканчики.

Перці, томати і баклажани люблять, щоб температура для схожу була теплою, оскільки ці рослини прийшли до нас з південних регіонів. Для пророщування ідеальна температура 20-24 градуси.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посівний календар на квітень 2022: сприятливі дні місячного календаря для посадок

Капуста. Якщо ви плануєте посіяти капусту вона дуже невибаглива і любить, коли сходи починаються при не дуже високих температурах. Капусту краще пророщувати при 10-15 градусах. Вже можна висаджувати і ранню, і броколі, і пекінську. Ті сорти, які ви любите.

Кабачки, патисони та гарбузи. У південних регіонах ії можна висаджувати у відкритий ґрунт. Але в північних і центральних регіонах краще висадити через розсаду, щоб отримати реальний врожай. Їх варто попередньо прогріти: наприклад, на батареї чи у теплому місці, загорнувши у серветку. Потім насіння потрібно замочити, теж покласти у серветку і чекати на прокльовування. Тоді результат буде гарантованим.

Є така хитрість: насіння кабачків треба брати 2-3 річне, оскільки свіже насіння даватиме більше чоловічих квіток і менше зав’язі.

Свіжа зелень. Базилік, естрагон, майоран, чабер – це все можна посадити у стаканчики і потім пересадити у ґрунт. Ви можете висаджувати на підвіконня те, що може рости швидко: салати, кріп та інша зелень, щоб не чекати, поки потепліє на вулиці.

Коли земля почне потроху прогріватися, можна висаджувати на вулиці на грядках. Внести добриво, розпушити землю і підготувати для посіву.

«Земля лікує, земля надає енергію, земля надихає своїм відродженням. Якщо є можливість, видходьте і наповнюйтесь енергією землі!», — підсумовує Антоніна Лесик.

Яку розсаду можна садити вже зараз, дивіться поради садової блогерки Антоніни Лесик:

Новини по темі