Алергія на прикраси: Чому виникає та як її уникнути

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Алергія на прикраси: що робити, що уникнутит почервоніння шкіри від біжутерії
Фото: @onebyonejewels

Дерматолог розповів, як обирати біжутерію, від якої не виникатиме почервоніння шкіри.

Поділитися:

Мода 2016: Найстильніші пляжні аксесуари літаКожна десята людина в світі має алергію на прикраси. Біжутерія, до складу якої входить нікель, хром, кобальт та молібден, викликають почервоніння та висипи на шкірі. У програмі Сніданок з 1+1 лікар-дерматолог Кузьма Хобзей розповів, як уникнути алергії на прикраси.

КОМУ ЗАГРОЖУЄ АЛЕРГІЯ НА ПРИКРАСИ

Алергікам треба бути особливо уважними при купівлі нової біжутерії. Перед тим, як одягнути прикраси, варто детально ознайомитися з їхнім складом.

Якщо в тому місці, де шкіра контактувала з прикрасою, виникає подразнення, наступного разу таку біжутерію краще не носити, – каже дерматолог.

ЯК УНИКНУТИ АЛЕРГІЇ НА ПРИКРАСИ

Для алергіків дуже важливо виявити, які саме хімічні елементи викликають почервоніння шкіри. Після цього треба ретельно перевірити, чи не входять вони до складу прикрас.

Найбільш дієвий метод – відмовитися від біжутерії, яка містить у своєму складі нікель чи хром. Віддавати перевагу прикрасам із дорогоцінних металів, – радить експерт.

Перед тим, як одягати прикраси, також варто скористатися зволожувальним кремом. Він виконує  бар’єрну функцію, що мінімізує контакт шкіри з металом.

АНТИАЛЕРГЕННА ДІЄТА

Деякі продукти посилюють реакцію на нікель – хімічний елемент, що викликає алергію. Фахівці радять не вживати какао, горіхи та чорний шоколад. Також варто обмежити вживання квасолі, сої та гороху. Алергікам варто зменшити й вживання вівсянки.

Нагадаємо, що нещодавно дієтолог розповіла про добову норму сої та як схуднути за допомогою соєвих продуктів.

Новини по темі