Соєві продукти: дієта, користь і шкода

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Соя: користь і шкода від соєвих продуктів
Фото: @w_littlelady

Під час соєвої дієти не треба голодувати чи обмежувати себе в їжі.

Поділитися:

3 ефективні дієти, які допоможуть швидко позбутися зайвих кілограмівСою вживають для профілактики раку молочної залози та лікування захворювань кишково-шлункового тракту. Водночас ця рослина може спричинити безпліддя та захворювання щитоподібної залози.

У програмі Сніданок з 1+1 дієтолог Галина Незговорова розповіла про добову норму сої та як схуднути за допомогою соєвих продуктів.

КОРИСНІ ВЛАСТИВОСТІ СОЇ

Із рослини виготовляють соєве м'ясо, сир, молоко, шоколад та навіть ковбасу. Особливість сої полягає у тому, що вона майже наполовину складається з білків, які за якістю не поступаються білкам тваринного походження. Вона багата на вітаміни, що запобігають старінню людини, але їсти сою варто у обмеженій кількості.

Добова норма сої – не більше 100 г. один-два рази в тиждень з урахуванням продуктів, які її містять, – каже дієтолог.

Дієтолог розповіла, чому треба їсти пшоняну кашуКорисні властивості сої: виводить токсичні речовини, покращує функцію жовчного міхура, нормалізує рівень глюкози у крові, позитивно впливає на стан судин.

СОЯ ДЛЯ СХУДНЕННЯ

Соєва дієта полягає у тому, щоб замінити звичайні калорійні страви (м’ясо, котлети, сиру) соєвими продуктами. Соєва дієта чудово підійде людям, які хочуть схуднути без голодування. Проте така дієта буде ефективна лише за умови заняття спортом. Без фізичних навантажень результат буде мінімальний.

Сир тофу – найкращий продукт для фітнес-дієти, а соєвий соус – альтернатива солі, – каже дієтолог.

СОЯ. ПРОТИПОКАЗАННЯ

Сою не рекомендують вживати вагітним, при сечокам’яній хворобі та ендокринних захворюваннях. Дитині до трьох років соєвих продуктів краще уникати. Дорослим соєві продукти варто вживати не більше чотирьох разів на тиждень.

Подробиці дивіться у спеціальному сюжеті Сніданок з 1+1.

Новини по темі