“Це внутрішня російська криза”: Ганна Маляр в ефірі “Сніданку з 1+1” прокоментувала події в білгородській області

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Ганна Маляр в ефірі “Сніданку з 1+1” прокоментувала події в білгородській області (відео) - 1+1

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр розповіла про поточну ситуацію в Бахмуті та про контрнаступ.

Поділитися:

Щодня з 7:00 до 11:00 на телеканалі “1+1 Україна” глядачів головного ранкового шоу країни «Сніданку з 1+1» чекає зустріч з улюбленими ведучими, які стали близькими друзями та точкою опори для багатьох українців. Традиційно в ефірі “Сніданку з 1+1” вони розкажуть новини, дадуть корисні поради, поспілкуються з цікавими гостями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не пам’ятаю, що той березень я взагалі спала, адже це була цілодобова робота", — Наталка Щука про роботу в умовах війни

Сьогодні до студії “Сніданку з 1+1” завітала заступниця міністра оборони України Ганна Маляр. Вона прокоментувала події в білгородській області, поточну ситуацію в Бахмуті та розмови про контрнаступ.

Напередодні в білгородській області рф розпочалась операція добровольців підрозділу російського добровольчого корпусу та легіону "Свобода росії" щодо створення "демілітаризованої зони" на території рф. Ганна Маляр, коментуючи останні події, зазначила, рано чи пізно це мало відбутись.

“Це внутрішня російська криза, яка була передбачувана в цій ситуації, і це свідомі патріоти росії, які хочуть змінити політичний режим росії”.

За словами Маляр, невдоволення серед деяких росіян зріло дуже давно.

“Ще до війни було очевидно, що путін приділяє більше уваги мілітаризації держави, ніж її розвитку. Попри те, що в них є ресурс розвиватися, зараз ведеться така страшна війна з Україною. Частина росіян, незалежно від результатів опитувань, які намагаються показати їх підтримку, насправді розуміють, що ці події залишать травму ще на багато десятиліть, і вони відчуватимуть відповідальність за це. Більшість з них відчуває за це ганьбу і розуміють, що цей режим треба змінювати. І власне, це критична маса, вона просто назбиралась саме зараз. Це не те, що виникло раптом”, - сказала заступниця міністра оборони України.

Ганна Маляр прокоментувала, як російським добровольцям з легіону "Свобода росії" вдалось здійснити операцію так, що їх плани не були завчасно викриті.

“Російська влада сьогодні повністю зайнята війною в Україні. Вони просто не бачать, що відбувається в їхній державі. Не розуміють, що в росії ризиків політичної кризи набагато більше, тому що держава багатонаціональна, дуже багато суб'єктів федерації, які не вдоволені ситуацію, що відбувається”, - зазначила Маляр.

Заступниця міністра оборони України також розповіла, яка зараз ситуація в Бахмуті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це називається синдром передчасного горювання": Марічка Падалко розповіла, як хвилюється за чоловіка-військового

“Ми продовжуємо контролювати південно-західний район “Літак”. Там інфраструктурні промислові об'єкти і приватний сектор, а протягом цієї доби інтенсивність наступальних дій ворога  знижено на бахмутському напрямку і обстріли, звісно, ведуться, але ворогу не вдається забрати ті панівні висоти, які ми за рахунок просування зайняли. Вони намагаються зайняти якусь вигідну позицію, але не можуть це зробити і фактично можна говорити про зниження інтенсивності боїв в самому Бахмуті. На околицях Бахмута вони зараз змушені переходити в оборону”, - прокоментувала Ганна Маляр.

Зараз всі активно обговорюють майбутній контрнаступ. Заступниця міністра оборони зазначила, не потрібно робити акцент тільки на контрнаступі.

“З 24 лютого ми постійно знаходимось в стані активної оборони. Наша стратегічна мета - повернути всі наші тимчасово окуповані території і в рамках цієї оборони проводиться величезний комплекс заходів. Це не тільки оборона в буквальному розумінні, це контрнаступальні дії, які є постійно.Просто ми не акцентували на цьому увагу. Військові роблять свою роботу, це підготовка резервів та певне планування. Навіть, якщо ми говоримо про Бахмут. Одна з його задач була створювати концентрацію сил ворога саме в тому місці для того, щоб реалізувати плани на іншій ділянці, і вони реалізовувались. Ми пізніше оголосимо, що саме зроблено. Постійно йдуть ці дії і контрштурми сьогодні на тих напрямках, де наступає ворог. Вони не можуть просуватись, наприклад, на Авдіївському, на Мар'їнському напрямках, тому що з нашого боку йде активна оборона, в тому числі контрштурм. Тому неправильно ставити акцент на контрнаступі -  це все є оборона України, і там є, в тому числі і контрнаступальні дії”, - сказала Ганна Маляр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Юрій Горбунов: "Основні носії російської мови, наші сусіди, нас вбивають. Це слід усвідомити та позбутися звички говорити російською"

Щодня на глядачів «Сніданку з 1+1» очікують оперативні новини, поради від профільних спеціалістів, включення зірок та українців, які роблять усе задля перемоги України. Не пропустіть щодня проєкт з 7:00 до 11:00 на телеканалі “1+1 Україна”, а також на YouTube. Також переглянути проєкт можна на платформі онлайн-телебачення Київстар ТБ.

Нагадаємо, для того, аби “1+1 Україна” був у переліку каналів вашого телевізора/приймача (для налаштування прийому “1+1 Україна” через Т2), необхідно провести процедуру повторного сканування телеканалів. Наводимо інструкцію, як це зробити.

Новини по темі