Чи повториться минулорічний досвід блекаутів (розповів експерт з енергетики)

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Як підготуватися до опалювального сезону та чого очікувати українцям цього року – пояснив експерт з енергетики
Фото: Freepik

Чи готова українська енергосистема до майбутнього опалювального сезону під час повномасштабного вторгнення?

Поділитися:

Яка готовність української енергосистеми до майбутнього опалювального сезону під час великої війни та чи очікувати відключення електроенергії? Про це Директор центру досліджень енергетики Олександр Харченко розповів у студії "Сніданку з 1+1", який телеглядачі "1+1 Україна" можуть дивитися по буднях о 7:00.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи повернуться блекаути влітку, восени та взимку: роз'яснення експерта

Президент Володимир Зеленський під час конгресу місцевих та регіональних влад повідомив про можливий повторний терор росіян по українській енергетиці. Директор центру досліджень енергетики Олександр Харченко запевняє, якщо масовані атаки не повторяться, або зовсім не буде відключень, або будуть мінімальні перерви в певних регіонах. 

Міністерство енергетики радить українцям не вмикати електроприбори, особливо кондеціонери в літній період, якщо вони не вкрай потрібні. Пан Олександр радить дослухатися до заклику, адже зараз відбувається пік ремонтів енергоблоків і активне використання кондеціонерів може завадити цьому.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зміни у виплатах для ВПО, тарифи на світло та газ: що чекає українців з 1 серпня 

Як підготуватися до опалювального сезону

  • підготуйте генератор та павербанк
  • утепліть будинок
  • замініть старі лампи на LED-лампи

Ранок зі “Сніданком з 1+1” – це свіжі актуальні новини та події, експертні думки та поради, що налаштовують на продуктивний день. Не пропустіть щодня проєкт з 7:00 до 9:30 на телеканалі “1+1 Україна” та на YouTube, а також “Сніданок. Вихідний” у суботу та неділю з 7:00 до 9:30. Також переглянути проєкт можна на платформі онлайн-телебачення Київстар ТБ.

Сніданок в соцмережах:

Instagram

Facebook

Нагадаємо, для того, аби 1+1 Україна був у переліку каналів вашого телевізора/приймача (для налаштування прийому 1+1 Україна через Т2), необхідно провести процедуру повторного сканування телеканалів. Наводимо інструкцію, як це зробити.

 

Новини по темі