Чи відправлять західні партнери свої війська на допомогу Україні?

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Як відреагували західні лідери на слова Макрона: у «Сніданку з 1+1» розповіли, чи планується відправка іноземних військ в Україну для підтримки у війні.

Поділитися:

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що не виключає можливості відправлення західних військ в Україну задля допомоги у веденні війни з росією. Представники інших європейських країн і США поки заперечують його вислови. Генсек НАТО Йенс Столтенберг доповів, що альянс поки не має намірів відправляти війська в Україну. Лідери Німеччини, Польщі, Італії і Британії теж не підтвердили заяви свого колеги Макрона. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Безпекові гарантії від країн-партнерів для України: які їхні переваги і чим відрізняються від Будапештського меморандуму

Втім міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне, підкріпив слова президента, наголовшивши на нюансі, що війська можуть бути відправлені для допомоги з виконанням завдань поза участі у бойових діях. Наприклад, це може бути тилова робота, як розмінування, кіберзахист та допомога з виробництва зброї. 

Розмови про відправку іноземних військ до цього не велись у європейських кабінетах. Тому подібні заяви можна розцінювати за позитивний сигнал, що можливість такої допомоги ймовірна. І хоча рішення по відправці своїх військ західні партнери будуть приймати ще дуже довго, але поштовх в цьому напрямку дає надію, що союзники України не відкидають розвитку подій в подібному ключі. 

Більше цікавого та корисного дивіться у будні в "Сніданку з 1+1" з 06:30 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна".

Новини по темі