Чому ціни на квартири почали зростати: пояснення експерта у "Сніданку з 1+1"

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Чому виросли ціни на квартири в Україні та коли очікувати зниження
Unsplash

Що зумовило зростання цін на житло в Україні, та коли очікувати зниження вартості: розбиралися у "Сніданку з 1+1".

Поділитися:

Ціни на оренду квартири "поповзли" вгору, а експерти заговорили про "феномен вимивання дешевих квартир". Що буде з вартістю житла далі та коли краще займатися пошуком нового дому, розповіли у  “Сніданок з 1+1”, що виходить щодня з 7:00 до 9:30 в ефірі телеканалу “1+1 Україна”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий штам коронавірусу "Пірола": фахівці назвали нові симптоми

На скільки зараз зросли ціни на квартири та чим це спричинено

Весна та осінь — найжвавіші періоди для ринку нерухомості. Шалений попит зумовлений поверненням до навчання студентів, а також великою кількістю переселенців. Ціни в середньому зросли на 15-20%, у Києві знайти однокімнатну квартиру менш ніж за 12 000 майже неможливо.

Що буде з цінами на квартири у 2023

Фахівці заспокоюють: таке підвищення цін є сезонним, а тому вже взимку та восени можна очікувати спад вартості. Улітку прогнозують 10 000 грн\місяць. "Феномен вимивання дешевих квартир" полягає у тому, що всі найпопулярніші квартири забирають настільки швидко, що низці покупців просто не залишиться комфортних помешкань. На думку президента Асоціації фахівців з нерухомості України Юрії Піта, такий сценарій не є можливим. Він радить почекати один-два місяці та продовжити пошуки житла. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грип та коронавірус: коли буде пік осіннього сезону респіраторних захворювань в Україні

Середні ціни на оренду житла в найбільших містах України

► Київ 12 000 грн\місяць

► Львів 16 000 грн\місяць

► Харків 4 000 грн\місяць

► Івано-Франківськ 11 500 грн\місяць

► Одеса 7 000 грн\місяць

Дивіться "Сніданок з 1+1" з 7:00 до 9:30 у будні дні на телеканалі “1+1 Україна” та на YouTube, а також “Сніданок. Вихідний” у суботу та неділю з 7:00 до 9:30. Також переглянути проєкт можна на платформі онлайн-телебачення Київстар ТБ.

Обговорення "Сніданку з 1+1" в соцмережах:
Instagram
Facebook

Нагадаємо, для того, аби 1+1 Україна був у переліку каналів вашого телевізора/приймача (для налаштування прийому 1+1 Україна через Т2), необхідно провести процедуру повторного сканування телеканалів. Наводимо інструкцію, як це зробити.

 

Новини по темі