Де можна купувати рибу після підриву Каховської ГЕС – радить Костянтин Грубич

Як вберегтися від покупки неякісної риби.
Щодня з 7:00 до 09:30 на телеканалі «1+1 Україна» глядачів головного ранкового шоу країни «Сніданок з 1+1» очікують оперативні новини, поради від профільних спеціалістів, включення зірок та українців, які роблять усе задля перемоги України.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три напої, що сприяють появі інфаркту
«Сніданок з 1+1» віднедавна запустив нову рубрику «Знаю – споживаю», у якій ділиться з глядачами важливими порадами щодо кулінарії та вибору продуктів загалом. Його ведучий – Костянтин Грубич, відомий українському глядачу як експерт з кулінарії, цього разу розповідав про рибу: чи варто споживати вітчизняну після підриву Каховської ГЕС та поділився, де її купувати найбезпечніше.
У процесі розмови з експертами, він поділився одразу декількома дієвими порадами, як уберегтися від покупки неякісної риби:
1. Купуйте річкову рибу, яка вирощена у закритих водоймах.
2. Не забувайте про зовнішній вигляд: риба має пахнути свіжістю, без ознак гниття, а очі та зябра не мають бути тьмяними.
3. Інший варіант – заморожена риба. Зазвичай вона продається в упаковці, тому жодні токсини не зможуть потрапити до неї.
Слід відмовитись і від в'яленої риби. Вона не підлягає термічній обробці, через що важко дізнатися як вона зберігалася та звідки привезена.
А для того, аби зрозуміти, де куплена та чи інша риба, варто запитати у продавців сертифікат на цю продукцію.
Ведучий нагадує й про правильне зберігання продукції: «Не забувайте зберігати рибу у провітрюваних приміщеннях, холодильнику. Щоб риба лежала окремо, і біля неї інших продуктів бажано не було».
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міфи про кондиціонери: як правильно охолоджуватися у спеку (коментує лікар)