Міфи про кондиціонери: як правильно охолоджуватися у спеку (коментує лікар)

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Міфи та правда про користування кондиціонерами у спеку — 1+1
Freepik

Розбираємо міфи про кондиціонери!

Поділитися:

Через сильну спеку українці частіше користуються кондиціонерами. Як безпечно охолодитися? Про це у "Сніданку з 1+1" розповів терапевт Богдан Авраменко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Застудився під кондиціонером": прості та корисні поради педіатра, як правильно охолоджуватися в спеку

За словами спеціаліста, важливо правильно користуватися кондиціонером, адже в пристрої може накопичуватися пил, а в ньому віруси.

"Застуда — інфекційне захворювання. Основне правило: правильно використовуйте кондиціонер. Змінюйте фільтр, чистіть його, і тоді все у вас буде чудово. Можете абсолютно спокійно спати і вмикати кондиціонер вдень. Найкраще, звісно, мати спліт-систему або вбудований кондиціонер. Вони гарно очищують повітря та підтримують сталу температуру", — пояснив терапевт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як підтримувати водний баланс у спеку: поради дієтолога-ендокринолога

Міфи про кондиціонери

►Низька температура сприяє кращій діяльності мозку:

"Це правда. За результатами досліджень низька температура в приміщенні сприяє підвищеній концентрації та активності мозку".

►При низькій температурі в приміщенні можна схуднути:

"Хоча це не призведе до значної втрати ваги, організм має захисний механізм, який збільшує термогенез (вироблення тепла) для підтримки сталої температури тіла".

Температура в приміщенні впливає на шанси захворіти:

"Ні висока, ні низька температура не гарантують повний захист від захворювань. Важливо дотримуватись правил експлуатації кондиціонерів для забезпечення комфортного та здорового середовища".

Можна спати з увімкненим кондиціонером:

"Це правда, проте варто пам'ятати, що напрямок повітря не повинен бути спрямований безпосередньо на вас. Це допоможе уникнути можливих проблем з диханням".

Вентилятор безпечніший за кондиціонер:

"Це міф. Вентилятори просто розподіляють повітря, а не зволожують його чи охолоджують. Вони можуть здіймати пил та бути менш ефективними у створенні комфортного середовища".

Новини по темі