Мають різне ставлення до цього питання: що саме казали Камала Гарріс і Дональд Трамп на передвиборчих дебатах щодо війни в України

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Дебати Камали Гарріс і Дональда Трампа: згадка кандидатів про Україну
Getty Images

Підсумки дебатів у США: що Камала Гарріс і Дональд Трамп говорили про Україну та чого очікувати від виборів

Поділитися:

Нещодавні передвиборчі дебати в США стали важливою подією, яка привернула увагу багатьох глядачів по всьому світу. За попередніми оцінками, приблизно 50 мільйонів людей слідкували за цим політичним змаганням між Камалою Гарріс і Дональдом Трампом. Одним із ключових зовнішньополітичних питань, яке отримало значну увагу під час дебатів — стала війна в Україні. 

У сюжеті Сніданку з 1+1 підсумували чим відзначилися найзапекліші теледебати в політичній історії США та що саме американські кандидати згадували про Україну.

Камала Харріс і Дональд Трамп
Getty Images

Камала Гарріс — принципова позиція щодо підтримки України

Кандидатка від Демократичної партії Камала Гарріс наголосила на необхідності підтримки України та чітко висловила свою позицію щодо російської агресії. Вона заявила, що Дональд Трамп надихається диктаторами й прагне стати одним із них. Її зауваження щодо захоплення Трампа такими фігурами, як Володимир Путін, стали одними з найбільш емоційних моментів дебатів.

Гарріс підкреслила, що диктатори, на кшталт Путіна, не зупиняються, якщо їм не чинити опір і навіть ті, хто намагається гарно спілкуватись з ними — у кінцевому підсумку стануть їхньою жертвою. Її рішучі слова стосовно важливості протидії агресії отримали значний відгук у глядачів, які уважно стежать за подіями в Україні.

Дональд Трамп — загальні вислови щодо України та обережність у відповідях

Дональд Трамп, колишній президент США і головний кандидат від Республіканської партії, зайняв обережну позицію щодо війни в Україні. Під час дебатів він заявив, що якби він залишився на посаді президента, то Путін не вторгся б в Україну, оскільки вони мали гарні відносини. За його словами, він був тим лідером, якого поважали, як Путін, так і президент України — Володимир Зеленський.

Проте Трамп уникнув чіткої відповіді на запитання модератора про те, чи хоче він, щоб Україна виграла війну. Замість цього він заявив, що головним інтересом США є припинення війни, аби зберегти життя людей. Його опоненти, зокрема Гарріс, не погодилися з таким підходом, вважаючи його недостатньо спрямованим на довгострокову безпеку регіону.

Підсумки дебатів: що чекає на Україну

Передвиборчі дебати показали різні підходи кандидатів до питання України. Камала Гарріс рішуче виступає за підтримку українців у їхній боротьбі за незалежність, тоді як Дональд Трамп зосереджується на припиненні війни, але без конкретних зобов’язань щодо підтримки України в цій боротьбі.

Дебати не дали чіткого розуміння, хто стане наступним президентом, хоча багато глядачів (63% на американському телеканалі ABC) вважають, що Гарріс все ж перемогла. Майбутні вибори в США можуть стати вирішальними для подальшого розвитку відносин між Україною та Сполученими Штатами, адже обидва кандидати мають різні підходи до міжнародної політики та питання України зокрема.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одруження по відеозв'язку і не тільки: у застосунку Дія з'явилися нові послуги та цифрові документи

Новини по темі