Єгор Гордєєв влаштував для поранених військових незвичну терапевтичну виставу від театру «Дах»

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Єгор Гордєєв привіз унікальну виставу до поранених війною українців: вечеря-оповідь Берестечко від театру Дах

Єгор Гордєєв привіз унікальну виставу до поранених війною українців: вечеря-оповідь «Берестечко» від театру «Дах»

Поділитися:

 

Ведучий  «Сніданок з 1+1» на 1+1 Україна й Амбасадор Superhumans Єгор Гордєєв влаштував для поранених військових підопічних Superhumans Center унікальну театральну виставу від театру «Дах». Спектакль був поставлений на основі роману Ліни Костенко «Берестечко». Це не типова історія зі сценою та глядацьким залом – це вечеря-оповідь із безпосереднім залученням глядачів. Актори з глядачами сідають разом за великий стіл  і занурюються в атмосферу часів, описаних в романі «Берестечко»: куштують автентичні українські страви, а акторка-аматорка Наталя Голубцова оповідає долю полководця Богдана Хмельницького. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Алла Мазур отримала особливий подарунок з фронту: гільзу від снаряда

Єгор Гордєєв

Єгор Гордєєв

Єгор Гордєєв

Єгор з командою театру «Дах» адаптували виставу до потреб глядачів-військових, котрі зараз проходять реабілітацію, тож світло і звук були налаштовані таким чином, щоб їм було максимально комфортно.

«Я багато часу проводжу з суперлюдьми, часто думаю про них. І, коли я побув на цій виставі у Києві та поговорив з акторами, то зрозумів, що у них є мрія зробити таку історію реабілітаційною. Ми почали думати, як це зробити -  і от, я привіз їх до Львова.  Вражень дуже багато, але головне - зміни було видно одразу по закінченню вистави. Глядачі залишали локацію іншими. І це є та терапія, яка має бути на регулярній основі - імерсивна, сучасна», - розповів Єгор Гордєєв.

Ведучий поділився також цікавою історією місця, де проводили виставу. Мистецький простір РадіоГараж Єгор знайшов абсолютно випадково:

Єгор Гордєєв

Єгор Гордєєв

Єгор Гордєєв

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дружина Тімура Мірошниченка показала прийомного сина та розповіла, як живуть діти в дитбудинках

«Я оббив всі пороги, щоб знайти у Львові класну локацію, яка підходила б за вимогами. Перша, звичайно, це інклюзія, а друга - це гарна акустика. Думав навіть у клініці провести. І от, одного разу я стояв і чекав таксі біля пам'ятника Данилу Галицькому, й побачив РадіоГараж. Я хотів побувати там дуже давно, тому вирішив зайти. Виявилось, що це мистецький простір з дуже крутою акустикою. Ідеальнішої локації просто немає».

Новини по темі