Експерти розповіли, якою буде погода у червні

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

В ефірі Сніданку з 1+1 експерти розповідали, як визначати погодні зміни за поведінкою тварин.

Поділитися:

У програмі Сніданок з 1+1 експерти розповіли, що прогноз погоди можуть визначати не лише професійні синоптики, а й чутливі до змін у погоді тварини. Багато з них мають унікальні чутливі органи, що сприймають будь-які зміни у навколишньому середовищі.

Тварини часто прогнозують погоду більш точно, ніж людина чи навіть прилади. Спостереження людей лягли в основу багатьох народних прикмет, якими користуються й сьогодні.

Наприклад, якщо кішка вляглася на підлозі і потягується, це пророкує теплу і сонячну погоду.

via GIPHY

Погодні зміни можна також передбачати за поведінкою пташок. Якщо вони літають високо над землею, дощу не буде. Якщо ж низько - ліпше брати парасольку.

Перед дощем неспокійно себе поводять риби. Перед грозою вони метушаться та вистрибують з води.

Погодні зміни вгадує за поведінкою тварин зоотехнік Сергій. Експерт розповідає, що найбільш точними синоптиками є віслюки. За півгодини до початку грози тварини хвилюються та намагаються потрапити під накриття.

Разом з тим невтішні погодні умови на червень прогнозують синоптики Українського гідрометеорологічного центру. Середня місячна температура по Україні становитиме 18-22° тепла. До 15 червня в Україні дощитиме, а вже справжнє спекотне літо слід очікувати в другій половині місяця.

Новини по темі