Ганна Маляр в ефірі “Сніданку з 1+1” прокоментувала загрозу нового енергетичного терору

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Ганна Маляр прокоментувала загрозу обстрілів по енергетичним обʼєктам у новому опалювальному сезоні (відео)
instagram.com/annamaliar

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр прокоментувала загрозу обстрілів по енергетичним обʼєктам у новому опалювальному сезоні.

Поділитися:

 

Щодня з 7:00 до 09:30 на телеканалі “1+1 Україна” глядачів головного ранкового шоу країни «Сніданок з 1+1» очікують оперативні новини, поради від профільних спеціалістів, включення зірок та українців, які роблять усе задля перемоги України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посівний календар на серпень 2023: сприятливі дні місячного календаря для садових робіт

Сьогодні до студії  “Сніданку з 1+1” завітала заступниця міністра оборони Ганна Маляр.  В ефірі ранкового шоу обговорили замінування українських територій та загрозу обстрілів по енергетичним обʼєктам у новому опалювальному сезоні. 
 
Ганна Маляр відповіла, чи є загроза нового російського енергетичного терору.  

“Нам важливо розуміти, що поки триває війна, від росії можна очікувати все. У нашого ворога немає межі та рамок, бо міжнародне право встановлює правила, звичаї, ведення війни для воюючих сторін, у росії їх немає. Тому ми мусимо готуватися абсолютно до всього і робити те, що роблять наші військові: максимально зменшувати їхній наступальний і оборонний потенціал всіма можливими методами. Росія воює не тільки військовим інструментом, а включає всі, наприклад, ядерна риторика - це їхній інструмент війни. Оці фейки, які вони запускають, - це інструмент війни. Каховська дамба - інструмент війни. Тобто вони намагаються всіма методами переломити хід війни на їхню користь. Тому, якщо ситуація буде розвиватися там не так, як вони планують, а вона вже давно не так розвивається, бо вони збирались на кордони донецької області ще взимку вийти, то безумовно, будуть шукати різні способи, щоб нас послабити. І ми повинні усвідомлювати, вони використовують зброю і виснажуються з великою швидкістю, але вони її поповнюють”, - зазначила Ганна Маляр.

За півтора року повномасштабної війни Україна перетворилася на найбільш заміновану країну. За оцінками експертів знадобиться 757 років на повне очищення. Заступниця міністра оборони прокоментувала, чи дійсно стільки років знадобиться на розмінування.

“Є відповідна методика підрахунку земель, які заміновані, і я відверто скажу, що вона трохи з перебільшенням, бо мусить охопити все. Коли почнуть рахувати вже більш практично ці землі, там трошки менше будуть цифри і більш оптимістична історія. Але проблема є дуже серйозною, оскільки вона шкодить цивільному населенню й українським сільськогосподарським землям”, - розповіла Ганна Маляр.

Також в ефірі “Сніданку з 1+1” заступниця міністра оборони відповіла, як мінування впливає контрнаступ.

“Росіяни мінують дуже сильно і щільно, прямо от в декілька шарів. Я була присутньою на навчаннях на одному з таких секретних полігонів, де наших навчають, як розміновувати в ході наступу і є різні технології. Це доволі такі механічні витратні по часу та силах технології. Які є в світі, такі використовуємо. Але це дуже сповільнює рух військ, безумовно”, - зазначила Ганна Маляр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як доглядати за томатами: 7 порад від Антоніни Лесик

Слідкуйте за новинами “Сніданку з 1+1” в Instagram.

Ранок зі “Сніданком з 1+1” – це свіжі актуальні новин та події, експертні думки та поради, що налаштовують на продуктивний день. Не пропустіть щодня проєкт з 7:00 до 9:30 на телеканалі “1+1 Україна” та на YouTube, а також “Сніданок. Вихідний” у суботу та неділю з 7:00 до 9:30. Також переглянути проєкт можна на платформі онлайн-телебачення Київстар ТБ
 

Новини по темі