«Ніколи не бачив нічого подібного»: один із найбагатших людей планети Говард Баффет висловив захоплення українцями і розповів про своє ставлення до кандидатів у президенти США

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Говард Баффет: про підтримку України у війні проти росії та вибори в США

Один із найбагатших людей планети Говард Баффет в Сніданку з 1+1 розповів, чим його захоплюють українці

Поділитися:

Ведучий Сніданку з 1+1, що виходить у будні з 06:30 до 09:30 на 1+1 Україна, Єгор Гордєєв взяв ексклюзивне інтерв'ю у Говарда Баффета, середнього сина Воррена Баффета, бізнесмена, який входить у п'ятірку найбагатших людей планети. Бізнесмен розповів про підтримку України, вплив виборів США на боротьбу проти російської агресії та відвідання центру Superhumans. 

Від початку повномасштабного вторгнення Говард відвідав Україну 14 разів, зокрема побував недалеко від Херсону під час страшних обстрілів з боку рф.

«Ми керуємо великою благодійною організацією. Коли почалося повномасштабне вторгнення, я зрозумів, що воно потрапляє одразу у дві категорії, на яких ми зосереджуємо свою діяльність: пом'якшення конфліктів і забезпечення продовольчої безпеки. Але що утримує мене тут — це неймовірний дух і мужність українського народу. Я ніколи не бачив нічого подібного», — поділився Говард своїми враженнями від України.

Говард Баффет

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грім та російські обстріли: Тімур Мірошниченко розповів про гучну ніч у Києві та показав ранкове фото з дітьми

Містер Баффет зізнався, що намагається робити так, аби надане його компанією фінансування витрачалося саме в Україні.

«Деякі люди кажуть, що підтримують Україну, але витрачають гроші в США. Все нормально, але для нас важливо, щоб наші кошти йшли на потреби в Україні: розмінування, будівництво інфраструктури, харчування дітей, забезпечення їжею. Наша мета — прямі інвестиції в державу Україна».

Також Говард Баффет прокоментував ситуацію з майбутніми президентськими виборами в США, де серед кандидатів Камала Гарріс від демократичної партії та Дональд Трамп від республіканської.

«Кожен кандидат має свої проблеми. Мені, знаєте, важко передбачити, як це вийде, тому я навчився не робити прогнозів щодо того, чого не можу передбачити. Я вважаю, що найголовніше — хто б не переміг, хто б це не був, щоб він розумів важливість України. Я кажу про те, що, може, поки і не йдеться про світову війну, але якщо є 50 країн, які підтримують Україну з одного боку, а є Північна Корея, яка постачає боєприпаси Росії, є Іран, який постачає балістичні ракети та безпілотники, є Китай, який обхідними шляхами постачає електроніку та будь-що інше, щоб підтримувати Росію, — я не розумію, як будь-хто, хто є президентом Сполучених Штатів, не бачить, куди це все веде в майбутньому. Ми зараз у цій війні, в якій не мали б бути, але ми в ній. І я ніяк не можу уявити, що ми не будемо у війні наступного року».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Про рідну Херсонщину, власний дар та сім'ю: Олена Михайліченко, яка виконала головну роль в Учениці Мольфара, розповіла свою історію життя, яка тісно переплітається із сюжетом серіалу

Бізнесмен залишив зворушливе побажання українцям, надихаючи не здаватися та продовжувати боротьбу за незалежність.

«Не здавайтеся навіть у найгірші моменти. Є надія. Люди, які приходять до центру Superhumans, можуть це підтвердити. Деякі з них вважали, що їхнє життя зруйноване, але сьогодні вони мають нове, навіть краще життя. Це боротьба за майбутнє, і світ має це зрозуміти».

Дивіться повне інтерв'ю Єгора Городєєва та Говарда Баффета у Сніданку з 1+1, що виходить у будні з 06:30 до 09:30 на 1+1 Україна.

Новини по темі