Як зібрати ланч-бокс в школу: поради дієтологині у "Сніданку з 1+1"

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Що покласти у ланч бокс школяра: 6 ідей
Freepik

У "Сніданку з 1+1" пояснили, що найкраще покласти дитині до ланч-боксу на перекус.

Поділитися:

Дієтологи запевняють: правильний шкільний перекус налаштує школяра на навчання та додасть енергії. Що покласти дитині до ланч-боксу, розказали у "Сніданку з 1+1”, що виходить у будні дні з 07:00 до 09:30 в ефірі телеканалу 1+1 Україна, телеканалу ТЕТ та на YouTube. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 3 поради щодо вибору якісного ланч-боксу для дитини від Костянтина Грубича

"Нерідко діти самі підказують, що готувати. Михайло любить їсти бутерброди, а от дівчатам не подобається формат сендвічів — їм більш до вподоби каші та овочі", — розповідає про вподобання своїх дітей ведуча "Сніданку. Вихідний" Валентина Хамайко.

Що покласти у ланч-бокс школяра

1. Дотримуйтеся балансу білків, жирів, вуглеводів та клітковини.

2. Клітковиною вашого школяра забезпечать овочі, фрукти та ягоди.

3. Багатими джерелами білків є птиця, яйця, твердий та білий сир.

4. Вуглеводи можна знайти в різноманітних хлібцях.

5. Для підтримки пам'яті та концентрації потрібні жири, яких вдосталь є у сирних намазках, горішках, оливках, авокадо.

6. Не варто давати на перекус цукор у будь-якому вигляді. Печиво, шоколад, йогурти є популярними снеками, але не найбільш корисними. Солоденького можна в мінімальній кількості, десь 5% від загального прийому їжі.

"Спочатку ми отримуємо заряд енергії. З'являється бадьорість, але як різко вона підіймається, так швидко і опускається. Потім ми відчуваємо сонливість, апатію, зниження концентрації та пам'яті", — коментує лікарка вплив цукру.

Ранок зі “Сніданком з 1+1” – це свіжі актуальні новини та події, експертні думки та поради, що налаштовують на продуктивний день. Не пропустіть проєкт з 7:00 до 9:30 у будні дні на телеканалі “1+1 Україна” та на YouTube, а також “Сніданок. Вихідний” у суботу та неділю з 7:00 до 9:30. Також переглянути проєкт можна на платформі онлайн-телебачення Київстар ТБ.

Сніданок в соцмережах:
Instagram
Facebook
Нагадаємо, для того, аби 1+1 Україна був у переліку каналів вашого телевізора/приймача (для налаштування прийому 1+1 Україна через Т2), необхідно провести процедуру повторного сканування телеканалів. Наводимо інструкцію, як це зробити.

Новини по темі