«Це було надзвичайно круто»: бронзова медалістка Олімпіади-2024 Ірина Геращенко ексклюзивно для Сніданку з 1+1 поділилась своїми враженнями після повернення в Україну з Франції

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Ірина Геращенко, бронзова медалістка Олімпійських ігор-2024 ексклюзивно для Сніданку з 1+1 розповіла про свою першу медаль
Getty Images

Ірина Геращенко, бронзова медалістка Олімпійських ігор-2024 ексклюзивно для Сніданку з 1+1 розповіла про свою першу медаль та шлях до неї

Поділитися:

Ірина Геращенко виборола бронзову медаль в категорії стрибки у висоту на Олімпійських іграх-2024. Для спортсменки це вже третя Олімпіада в кар'єрі. Українська стрибунка протягом багатьох років неодноразово зупинялася за крок від медалей. Спочатку для Ірини Геращенко це було 10 місце в Ріо, потім 4 місце у Токіо, та попри все вона продовжувала працювати і йти до своєї мети – олімпійських нагород. І їй це вдалося 4 серпня, коли українська спортсменка з результатом 1.95 м виборола бронзову олімпійську медаль на Олімпіаді-2024.

Ексклюзивно для Сніданку з 1+1, що виходить у будні з 06:30 до 09:30 на телеканалі 1+1 Україна, Ірина Геращенко розповіла чому обрала саме цей вид спорту, до кого вона після тріумфу, як найшвидше поспішала додому й через що могла й взагалі не брати участь в Олімпіаді-2024.

«Це було надзвичайно круто, це була шалена підтримка, але я себе налаштовувала, що я виходжу працювати, тобто я не звертаю на це увагу у мене є своя концентрація. Ти маєш сконцентрувати себе на тому завданні, на тій вправі, яку ти будеш виконувати, тобто не звертати увагу на те, що відбувається навколо, а тільки мотивувати себе цією шаленою атмосферою, адже 75-85 тисяч було глядачів і просто підняти очі й подивитись на три яруси заповнених трибун — це максимально круто», - захоплено ділиться першими враженнями після змагань Ірина Геращенко.

Також Ірина Геращенко розповіла чому її вибір припав саме на стрибки у висоту, попри численну різноманітність видів спорту. Як з'ясувалось, займатись саме стрибками у висоту спортсменка почала ще змалку, тоді справжньою наставницею для неї стала її тренерка:

«Моя тренерка спеціалізувалась саме в стрибках у висоту й от куди б вона мене не повела, тим би я і займалась. Стрибки у висоту ми обрали, тому що в мене це найкраще виходило, бо всім дітям подобається приземлятись на м'які мати, а не в пісок. Тому й ми зупинились на стрибках у висоту й з цього почали виходити результати».

А про змагання на Олімпійських іграх українська спортсменка, як виявилось мріяла ще з 7 років:

«Я у 2 класі, коли прийшла на друге тренування, підійшла до тренера і сказала — я хочу поїхати на Олімпійські ігри».

І вже на своїй третій у житті спортивній Олімпіаді їй вдалось здійснити свою дитячу мрію та здобути олімпійську медаль, яка за словами Ірини Геращенко цього року ще й особлива. Українська спортсменка привезла з собою ще й частинку Франції, у прямому значенні цього слова :

«Для мене це був приємний сюрприз. Це дійсно шматочок Ейфелової вежі, він є у кожній медалі кожного олімпійця. Ми з собою привезли шматочок Парижа додому. Медалі насправді дуже важкі, нам сказали, що це найважчі олімпійські медалі за всю історію». 

Бронзова медаль
Скриншот/Сніданок з 1+1

Попри те, що Олімпіада-2024 ще триває, Ірина Геращенко повернулась додому раніше, адже за її словами вдома — завжди найкраще:

«Поспішала, звичайно, додому, адже дома найкраще — до сім'ї, до родини, до батьків, до чоловіка. Він завжди зі мною і це моя найбільша підтримка. Я виїхала 2 тижні назав, ми їхали на змагання, ми знали, що будемо абстрагуватись від спілкування з рідними також, тому я дуже засумувала за ці два тижні». 

Та змагання для української стрибунки могли й не відбутись, адже після травми, яку спортсменка отримала взимку під час тренувань у неї був довгий період відновлення, який міг завадити участі в Олімпійських іграх-2024.

«У мене був стресовий перелом малогомілкової кістки. Добре, що не на поштовховій, а маховій нозі, але ми більше працювали ментально для того, щоб я думала тільки про позитивне, що я можу виходити стрибати й мені нічого не буде заважати. І ми взяли себе в руки, ми впорались з цим, але дійсно сезон був під питанням». 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не просто спорт, а боротьба за честь країни: скільки медалей вдалося здобути українцям на Олімпійських іграх-2024

Новини по темі