Камала Гарріс болотуватиметься на пост президента США: що відомо про кандидатку, та як вона підтримує Україну

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Камала Гарріс йде в президентки США: що відомо про опонентку Трампа
kamalaharris/Instagram

Камала Гарріс йде в президентки США: що відомо про опонентку Трампа

Поділитися:

Віцепрезидентка США Камала Гарріс офіційно заявила, що висуває свою кандидатуру на пост президента США на виборах, які пройдуть 5 листопада 2024 року. 

«Я Камала Гарріс, і я балотуюся в президенти Сполучених Штатів», — підписала вона відео своєї передвиборної кампанії, яке доповнила піснею Бейонсе Freedom.

Камала Гарріс: що відомо про кандидатку в президенти США від демократичної партії

Камала народилася в родині емігрантів. Мама — дослідниця, родом з Індії, а тато — професор, з Ямайки. Камала теж не пасла задніх: здобула декілька вищих освіт і уже на початку 90-х почала свій шлях до успіху. Починала як заступник окружного прокурора, а в 2011 її обрали генеральним прокурором Каліфорнії. Тоді вперше в американській історії цю посаду обійняла жінка та ще й ямайсько-індійського походження. Через декілька років після свого тріумфу на виборах на посаду генпрокурора Камала висунулася на посаду сенатора США від Каліфорнії, і виграла вибори. В своїй переможній промові вона пообіцяла захищати мігрантів перед новообраним президентом Трампом.

На початку 2019-го Камала Гарріс оголосила про намір балотуватися в президенти і в перші 24 години після заяви побила рекорд за кількістю зібраних коштів на кампанію. Але наприкінці року зійшла з дистанції, підтримавши кандидатуру Байдена. Пізніше він запропонував їй стати частиною команди в якості віцепрезидентки. Станом на сьогодні Камала займає найвищу в Америці посаду, яку коли-небудь займала жінка, і вона вже заявила, що боротиметься за президентське крісло. Судячи з опитувань, у пані Гарріс дуже високі шанси перемогти на виборах восени 2024 року.

Камала Гарріс про підтримку Україну

Камала є однією з тих представниць американського політикуму, яка непохитно підтримує Україну та засуджує військову агресію Росію.

«Існує лише план А, який полягає в тому, щоб гарантувати, що Україна отримає те, що їй потрібно. Ми повинні бути непохитними, і ми не можемо грати в політичні ігри», — заявила віцепрезидентка США під час однієї зі спільних пресконференції з президентом України Володимиром Зеленським.

Більше цікавого про Камалу Гарріс дивіться в сюжеті Сніданку з 1+1, який виходить у будні з 06:00 до 09:30 на 1+1 Україна:

Новини по темі