Легендарний лідер: історія командира бригади морської піхоти Сергія Волинського

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Сергій Волинський – командир 36-ї окремої бригади морської піхоти, який пережив російський полон.

Поділитися:

Після повномасштабного вторгнення РФ в Україну у лютому 2022 року командир 36-ї окремої бригади морської піхоти Сергій Волинський разом з іншими військовими опинився на “Азовсталі” в оточені ворога. Його історію розповідає спеціальний сюжет “Сніданку з 1+1”.

Сергій Волинський з позивним Волина виріс у родині військових і після 9 класу вступив у Кременчуцький військовий ліцей і з 15 років почав підготовку до служби. За словами його сестри Тетяни Харько, якщо Сергій ставить перед собою якусь ціль, то майже 100% добʼється свого.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Міноборони прокоментувало чутки про звільнення Залужного

Після ліцею вищу освіту майбутній командир вирішив здобув в Львівській академії сухопутних військ, де вчився відмінно і закінчив її із червоним дипломом.

“В нас була мета поїхати закордон на якісь місії та прийняти участь у бойових діях”, – згадує друг Сергія, Роман.

Але їхати нікуди не довелось. У 2014 році, коли Росія окупувала Крим, Волина вже служив у Керчі. Присязі не зрадив, і служба занесла його в Маріуполь, де Сергій зустрів свою дружину Руслану:

“Він запитав на вулиці як мене звати і більше нічого про мене не знав. Знайшов в інтернеті і перший написав. Мені було 27, Сергію – 24, мені завжди здавалось, що він старший”, – розповідає Руслана.

Зустрічалась пара меньше року та Волина зробив пропозицію Руслані. Весілля відгуляли в Маріуполі, та згодом у сімʼї зʼявився син Сашко. 

“Сергій чудовий батько, все найкраще для сина. Іноді здається, що занадто балує”, – розповідає дружина військового.

Повномасштабне вторгнення командир Волина зустрів ворога в оточеному Маріуполі. Та навіть під обстрілами Сергій знаходив способи нагадувати сімʼї про свої почуття. Дружина Руслана згадує, як в двері подзвонив курʼєр, привіз великий букет квітів із запискою від чоловіка.

Пробув Волина в оточені ворога 86 днів, а далі був російський полон…

Рідні згадують цей період як суцільне пекло, кожен день ніби в тумані. Полон для Сергія тривав довгих 4 місяці і от 20 вересня минулого року сестра Христина почула довгоочікуваний дзвінок телефону:

“Я почула голос Сергія, мені здається зупинився всесвіт і я тільки повторювала його імʼя”

А далі сестра, дружина та син полетіли в Туреччину на  зустріч зі своїм командиром. У цієї історії справжній щасливий кінець, зараз Волина продовжує боротьбу та має змогу бачитись з рідними.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: "Фіалками мій найдорожчий син проросте": у "Сніданку з 1+1" показали перше інтерв’ю матері поета та військового Максима Кривцова після його загибелі

Більше історій дізнавайтеся у будні в "Сніданку з 1+1" з 06:30 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна".

Новини по темі