Обʼєктиви українського виробництва підкорили Голлівуд : легендарну «Дюну» знімала українська техніка

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Шедеври світового кіно знімаються на українські обʼєктиви: в чому унікальність вітчизняної технології.

Поділитися:

Нещодавно в кінопрокат вийшов довгоочікуваний блокбастер «Дюна» французько-канадського режисера Дені Вільньова. Критики ставлять фільму найвищі оцінки, зокрема наголошуючи на приголомшливому візуалі. Глядачі теж підкреслюють наскільки візуально красивою вийшла кінокартина, що неможливо відвести погляд. Та все це було знято саме на українську техніку. Наші обʼєктиви вже не вперше використовують у наймасштабніших голлівудських проєктах. Зокрема, обʼєктиви українського виробництва допомагали знімати фільми: «Екзорцист Ватикану», «Творець», «Бетмен» Метта Рівза, тощо.

Українська компанія «IronGlass» виробляє ці самі обʼєктиви. Технологія виробництва таких виробів включає в собі процес перемоделювання старих радянських оптик на новий формат. Компанія переробляє лінзи, які використовувались у фотоапаратах старого зразка і мають візуально красиву картинку зйомки, але не здатні працювати на старому обладнанні. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фільм “Довга Доба” Алана Бадоєва та «1+1 Україна» переміг на фестивалі документального кіно Cinema for Victory

Та чому знаменитим кінотворцям до вподоби саме такі обʼєктиви у «Сніданку з 1+1» пояснює Костянтин Гарькавий, один із керівників компанії. Він каже, що сучасні камери мають занадто «вилизану» картинку і така ідеальність не завжди подобається режисерам. Багато кому необхідна автентичність більш староформатної зйомки. 

Українське підприємство «IronGlass» неабияк постраждало від війни та окупації, а частина команди опинилась на фронті. Втім компанія продовжує попри все виконувати свою роботу і дарувати світу бездоганну техніку.

Новини по темі