"Сніданок з 1+1" 27 років тому: інтерв'ю із засновником телеканалу 1+1 Олександром Роднянським про створення проєкту

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Як створили "Сніданок з 1+1": ексклюзивне інтерв'ю засновника телеканалу 1+1 Олександра Роднянського про зародження проєкту, перших ведучих та глядачів.

Поділитися:

Цього року “Сніданку з 1+1” виповнюється 27, і з цієї нагоди ми дякуємо, а не святкуємо. За цей час “Сніданок з 1+1” став ранковою спільнотою, в якій отримували новий досвід, проживали найскладніші моменти та починали свої робочі дні після безсонних ночей. А з чого все починалося? Як створювали бренд "Сніданок з 1+1"? Якими були найперші ведучі? До дня народження проєкту ведучий Єгор Гордєєв записав ексклюзивне інтерв'ю із засновником телеканалу 1+1, режисером і телепродюсером Олександром Роднянським.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Її здолала важка хвороба”: батько Кузьми Скрябіна ексклюзивно в “Сніданку з 1+1” назвав причину смерті дружини

Про ідею створення "Сніданку з 1+1"

"Ми хотіли бути абсолютно іншими, робити нове телебачення... Нам хотілося знайти новий формат, і перш за все він мав би бути побудований на комунікації з глядачем, справжній розмові, яка мала б викликати певну довіру тих людей, які опинилися в абсолютно новому історичному просторі нової країни", — зазначає Олександр Роднянський.

Олександр в ефірі "Сніданку з 1+1" поділився, що тоді у ранкових програмах ніколи не було так званого "брекфест-шоу" — це суто американський формат. На українському ТБ показували лише новини та повтори програм з праймтайму.  Для молодої команди 1+1 це стало знаком — для глядачів має з'явитися так звана "точка сили" вранці у вигляді сучасного, молодого та змістовного телебачення.

Про перших ведучих "Сніданку з 1+1"

У витоків проєкту були й перші його ведучі — Ганна Безулик та Данило Яневський. До того ніхто з них не працював на телебаченні, а Данило взагалі був відомим істориком. Олександр пригадує, наскільки потужною була хімія між ведучими: на екрані було враження постійної любові-ненависті між телепарою, і це робило їх розмови ще цікавішими.

Перші ведучі

"Ми були заряджені таким вірусом просвіти. Нам здавалося, що дуже важливо про щось розумне весь час розповідати, наводити якісь зразки того, як може розвиватися той чи інший сектор нашого життя... Запрошували різних людей та завжди намагалися говорити про майбутнє", — коментує засновник телеканалу 1+1.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Руслан Сенічкін встановив новий рекорд на українському телебаченні

Як люди вперше реагували на "Сніданок з 1+1"

Олександр Роднянський розповів, що перші ведучі "Сніданку з 1+1" стали тогочасними зірками — їх зупиняли на вулиці, з ними віталися, писали листи. Глядачі постійно дзвонили в ефір: це була надзвичайно жива реакція, яка підтвердила — людям потрібна справжня розмова. Телепродюсер пригадав лист однієї з глядачок, який його надзвичайно розчулив:

"Мені колись прислали листа від якоїсь жінки, який я досі ношу з собою в телефоні. Вона писала, що у неї були важкі часи: хтось з близьких пішов з життя, і тому було дуже погано. Вона вмикала телевізор, чула "Ти не один" — і це їй допомогло".

Більше цікавого та корисного дивіться у будні в "Сніданку з 1+1" з 06:30 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна".

Новини по темі