«Вона мені сниться»: мама маленької дівчинки Лізи, яка загинула у Вінниці через російську атаку, розповіла, як переживає втрату

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Мати загиблої Лізи з Вінниці облаштувала квартиру в пам'ять про донечку: ексклюзивне інтерв'ю у Сніданку з 1+1

Поділитися:

14 липня 2022 року, о 10:45, Вінниця зазнала російської ракетної атаки. Калібри потрапили до Будинку офіцерів, а деякі ракети впали біля медичного центру на площу. Загинуло 29 людей, серед них троє дітей. Серед цих дітей була маленька Ліза Дмитрієва. Вінничани влаштували на місці трагедії Стелу пам'яті на знак пошани всіх тих, хто загинув у трагедії. Ексклюзивно у Сніданку з 1+1 Руслан Сенічкін поспілкувався з мамою Лізи, Іриною Дмитрієвою.

«Коли стався вибух, я чула, що летить щось таке, це точно не літак. Було дуже голосно. Це були десятки секунд. Я піднялася. Не відчувала жодного болю, нічого. Я думала, що все нормально. Я просто побачила, що всюди чорний дим. Я хотіла вийняти Лізу. Я зрозуміла, що в мене немає сили натиснути на кнопку цю. Потім, як виявилось, в мене вся рука була поранена. Я тільки через рік почала усвідомлювати, що Ліза не повернеться», — поділилася спогадами мама дівчинки.

Ірина Дмітрієва

Ірина Дмитрієва облаштувала вдома стіну пам'яті на честь дочки з її фотографіями. Дівчинка дуже любила плавати , тож вони щороку їздили на море. Вона також малювала, і зараз саме малювання одна з терапій, яка допомагає жінці впоратися з трагедією.

«Вона мені періодично сниться. Зараз уже раз на два місяці, а раніше частіше. Вона з'являється на кілька секунд. Я її обіймаю або вона мене цілує», - розповіла Ірина.

Ліза Дмітрієва

Мама Лізи також висловила підтримку батькам, у яких війна забрала дітей. Вона розповіла, як не опустити руки та де шукати сили.

«Це дуже складно, але я вважаю, що тримаюсь тільки завдяки дуже великій любові. Любов мене рятує, тому що я згадую Лізу, як вона любила життя. Хоч десь їй було складно чи боляче, але вона посміхалася і йшла далі. Я завжди зараз беру з неї приклад. Я живу заради спогадів, вони мене ведуть вперед. Наша любов».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Реквієм за загиблими: Соломія Вітвіцька та Юрій Горбунов провели концерт симфонічного оркестру на руїнах Охматдиту

 

Новини по темі