"Ми викликали поліцію на поліцію" — Олексій Суровцев в "Сніданку з 1+1" розповів нові деталі про притулок на Київщині, де жорстоко поводилися із тваринами

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Притулок на Київщині звинувачують у жорстокому поводженні з тваринами: подробиці у Сніданку з 1+1
instagram/surovtsev.alexei

В гості до студії “Сніданку з 1+1” завітав актор та зоозахисник Олексій Суровцев. Він розкрив подробиці скандалу з притулком для тварин на Київщині.

Поділитися:

Нещодавно актор Олексій Суровцев у себе в соцмережах розповів про притулок для тварин на Київщині, у якому не допомагали, а знущались над тваринами. Мешканці притулку були голодні, хворі, деякі гинули від жахливих умов утримання. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження, а зоозахисники розпочали евакуацію тварин.  Яка ситуація зараз, актор поділився у студії Сніданку з 1+1, що виходить у будні з 06:30 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна".

Як зазначив Олексій Суровцев, вдалось відкрити не одне кримінальне провадження.

“Ми добилися відкриття кримінальної справи і навіть не однієї, а по багатьом фігурантам. Багато не можу сказати, бо йде слідство. Чесно кажучи - це такий величезний пласт проблем, що ми навіть не очікували. Це потрібно на корені знищити, і зараз будемо цим займатись. Необхідно активно працювати на законодавчому та державному рівні. Не можна, щоб кожна людина, не маючи знань, грошей, відкривала притулок. Так не може бути. Відкриття притулку - це величезна відповідальність”, - сказав актор та зоозахисник.

Олексій Суровцев

Як розповів Олексій, не можна просто взяти тварину і принести її до притулку. У випадку з іншими тваринами такий підхід може призвести до непередбачуваних наслідків, зокрема, зараження всіх мешканців, якщо тварина хвора. Щоб запобігти цьому, актор хоче створити спеціальну команду, яка визначатиме та контролюватиме умови утримання тварин у притулках. А також зазначає, важливо, щоб це контролювалось законом і був прописаний певний алгоритм дій. За словами Олексія, викликати поліцію та відкрити кримінальну справу вдалось навіть не з першої спроби.

“Ми викликали поліцію на поліцію, тому що вони не хотіли взагалі приймати справу, бо це тварини. Поки у нас немає алгоритму дій, поки у нас зоозахисники не співпрацюють з владою на певному рівні, то це нічого не дасть”, - розповів актор та зоозахисник.

До студії “Сніданку з 1+1” Олексій прийшов не один, а з котом, якого звати Лимон. Рудий пухнастик, знаходився на лікуванні у притулку Суровцева, але тепер шукає люблячу родину. Щоб забрати Лимона додому, телефонуйте за номером 093-511-51-11.

Новини по темі