Міжнародний день волонтера: Як, чим і кому допомогти

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Щороку 5 грудня за ініціативи Генеральної Асамблеї ООН відзначають Міжнародний день волонтера.

Поділитися:

5 грудня світова спільнота відзначає Міжнародний день волонтера. Незалежно від сфери діяльності, волонтерство – це завжди корисна і благородна справа. Адже коли маєш змогу чимось зарадити, чому б не подати руку допомоги?

Як правильно називати людей з інвалідністюВедучі та друзі каналу 1+1 постійно беруть участь у різноманітіних благодійних ініціативах. Наприклад, Тіна Кароль, Олена Кравець, Соломія Вітвіцька та Марічка Падалко підтримали благодійний проект «Щирі», який покликаний зберегти український одяг та поширити інтерес до української національної культури.

Ведуча ТСН Соломія Вітвіцька влаштовує в містах України виставки мультимедійного проекту «Переможці». В рамках проекту «Здійсни мрію», який курує ведуча ТСН Лідія Таран, рекордна кількість зірок 1+1 медіа бігла марафон заради здійснення мрій важкохворих дітей.

Команда 1+1 також не забуває про безпритульних тварин. На благодійному марафоні «Сніданок з 1+1» зібрав понад 135 тисяч гривень для притулку «Сіріус». Таким чином зірки каналу хотіли привернути увагу до проблеми ставлення до тварин в Україні, продемонструвати європейські принципи, на які треба орієнтуватися.

Ви також задумувалися про волонтерство, однак не знали куди йти, кому і що пропонувати? Редакція 1plus1.ua відповідає на запитання, які найчастіше цікавлять майбутніх волонтерів.

ЧИМ ВИ МОЖЕТЕ ДОПОМОГТИ

Варто спочатку розібратися, хто такий волонтер. Волонтер – це доброволець, небайдужа до проблем суспільства людина, яка бажає змінити на краще певну ситуацію чи галузь.

Вклад волонтера може бути різним. Це залежить від того, чи належіть він до громадської організації, чи допомагає одноразово, скільки часу витрачає на волонтерство, допомагає матеріально чи займається культурним волонтерством.

Чи траплялося з вами, що під час генерального прибирання вдома, ви запитували себе: «Що робити з непотрібними речами?» Зайві для вас речі можуть бути життєво необхідними для інших людей.

ЯК ОФІЦІЙНО СТАТИ ВОЛОНТЕРОМ

Якщо ви хочете офіційно стати волонтером і отримати спеціальне посвідчення, необхідно зареєструвати волонтерську організацію. Процедура досить проста: реєструєте організацію, залучаєте небайдужих. Після цього отримуєте посвідчення волонтера.

Всю необхідну інформацію знайдете в Законі України «Про волонтерську діяльність».

ЩО МОЖНА ВІДДАТИ У БЛАГОДІЙНІ ФОНДИ

Проведіть ревізію своєї шафи і нарешті позбудьтеся речей, які жодного разу не одягатимете. Не варто викидати речі на смітник, вони можуть отримати друге життя у нових господарів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як позбутися старих речей і розвантажити шафу.

Передивіться, в якому стані речі, які ви збираєтеся віддати. Вони мають бути чистими та придатними до використання.

Благодійні організації приймають чоловічий, жіночий і дитячий одяг, взуття, білизну, медикаменти, техніку, іграшки тощо.

КУДИ МОЖНА ВІДДАТИ НЕПОТРІБНІ РЕЧІ

Товариство Червоного Хреста України

Адреса: м. Київ, вул. Пушкінська, 30 (Національний комітет)

Сторінка Товариство Червоного Хреста України у Facebook

Товариство Червоного Хреста України допомагає усім, хо потрапив у скрутне становище. Зазвичай, у кожному відділенні є перелік необхідних в першу чергу речей. Сюди можна приносити будь-що – від одягу до медикаментів.

Ви можете стати членом Товариства Червоного Хреста, сплативши членський внесок. Також ви можете долучитися до волонтерського руху Товариства.

Всеукраїнський благодійний фонд «Соціальне партнерство»

Адреса: м. Київ, пров. Лобачевського 8а

Сторінка ВБФ «Соціальне партнерство» у Facebook

Діяльність фонду спрямована на допомогу людям, які опинилися в складній життєвій ситуації: бездомним, малозабезпеченим, інвалідам, пенсіонерам, звільненим з місць позбавлення волі, біженцям, людям, які страждають від алко-, нарко- та ігрової залежності.

Ви можете не лише приносити непотрібні речі, а й долучатися до проектів благодійної організації.

У ВБФ «Соціальне партнерство» приймають чоловічий, жіночий і дитячий одяг, взуття, білизну, медикаменти, техніку, іграшки тощо.

Благодійна організація «Благодетель»

Адреса: м. Київ, вул. Шамрила 9В

Сторінка БО «Благодетель» у Facebook

Головною метою організації є допомога соціально незахищеним українцям: дітям-сиротам, людям з інвалідністю, людям похилого віку, малозабезпеченим сім'ям.

Ви можете перерахувати кошти на рахунок фонду, допомогти з харчами чи речами, засобами гігієни, книгами чи іграми для дітей. Можна долучитися до волонтерського руху: підтримувати спільноти в соціальних мережах, допомагати в підготовці рекламних матеріалів тощо.

Читайте також, як правильно називати людей з інвалідністю.

Новини по темі