«Захмарних 55 грн за кілограм не буде»: на скільки здорожчає картопля взимку — прогноз експерта

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
На скільки зростуть ціни на картоплю взимку: експерт дав прогноз
Freepik

У Сніданку з 1+1 дізналися, скільки коштуватиме картопля взимку та чи варто очікувати на захмарне здорожчання в 55 гривень.

Поділитися:

Аграрії прогнозують, що вже взимку українцям доведеться витрачати 50-55 гривень за кілограм картоплі. Стрімке здорожчання бараболі в Україні експерти пояснюють посухою і відповідно неврожаєм. Чи дійсно прогнози реальні та скільки коштуватиме картопля взимку, розібралися у Сніданку з 1+1, що виходить у будні з 6:30 до 9:30 на 1+1 Україна. 

Так, учасник асоціації виробників картоплі Микола Гордійчук вважає, що панікувати зарано. Хоча картопля цьогоріч аномально дорога, захмарних 55 грн за кілограм не буде. Це просто не вигідно самим виробникам та фермерам.

«Я думаю, що ціна 50-55 грн — це дуже дорого для картоплі. Це вже та межа, при якій люди почнуть купувати замінники: макарони, рис або інші продукти, що також є вуглеводами та можуть стати альтернативою в раціон», — зазначив Микола Гордійчук.

Та все ж певного здорожчання картоплі взимку очікувати варто, проте не більше ніж на 10 грн. Тобто вартість може сягнути до 40 грн за кілограм. 

Більше важливих та актуальних новин дивіться у Сніданку з 1+1, що виходить у будні з 6:30 до 9:30 на 1+1 Україна. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні з'явилась нова професія чизмонгер — пояснюємо, хто це і чим він займається

 

Новини по темі