На що витратять 50 млрд допомоги від ЄС: відповіла міністерка соцполітики

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

У "Сніданку з 1+1" міністерка соціальної політики Оксана Жолнович розповіла, куди та коли витратять грошову допомогу від ЄС.

Поділитися:

27 лідерів ЄС погодили 4-річний пакет допомоги для України. Він становить 50 млрд євро, які спрямують на сферу соціальної підтримки. Детальніше про те, куди витратять кошти від Євросоюзу, розповіла міністерка соціальної політики України Оксана Жолнович у "Сніданку з 1+1", що виходить у будні з 6:30 до 9:30 на "1+1 Україна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мораторій знято: кому відключатимуть світло за борги та як цього уникнути

Коли Україна отримає допомогу від ЄС

Перший надходження заплановане вже на березень цього року. Загалом у 2024 розраховують на отримання близько 18 млрд євро. На військову сферу їх витратити не можна: її фінансують податки українців та окремі воєнні пакети.

На що витратять 50 млрд євро від Євросоюзу

Кошти спрямують на виплати пенсії, зарплат та стипендій. Зокрема цим планують забезпечити 500 тисяч держслужбовців, 1.4 млн учителів та 10 млн пенсіонерів. 

"Наразі про збільшення виплат не йдеться", — коментує міністерка.

Водночас цей бюджет повинен сприяти планомірному та вчасному забезпеченню соціальних виплат. Також цього року планують провести індексацію пенсій, аби оптимізувати дещо застарілу систему.

Більше цікавого та корисного дивіться у будні в "Сніданку з 1+1" з 06:30 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна".

Новини по темі